Szerintetek empire stílusú bútorokhoz milyen házat építessünk?
Hát ha ilyen stílus tetszik berendezés tekintetében, akkor építsetek hozzá illő kastélyt, amolyan napóleonit.
-Köszönöm a segítő szándékú válaszokat,hiszen azért írtam ide,hátha ad valaki ötletet,vagy esetleg egy hozzáértő is tud tanáccsal szolgálni.A lakberendező kérdése nálam is felmerült,úgyis kérek majd véleményt tőle is.
-Vettem a fáradságot és elővettem a helyesírási szabályzatot,és igazad van,de ez nem a helyesírás segítséget kérő oldal,de így még többet tudok:).Viszont a válaszodból az irigység süt és a rosszindulat.Amúgy most csinálom a második diplomámat,nem nyelvtanból,de az én helyesírásom nem olyan katasztrófális....,az egy dolog,hogy mindig ostorozom magam,hogy javítsak a hibáimon,és ezt építő jellegű kritikának veszem.Neked viszont egy önsegítő tréninget ajánlanék:),mert eléggé ellenszenves stílusban adod elő magad:).Csak pozitívan:)!!!
-Ezek a bútorok már nagyon-nagyon régen tetszenek olyannyira,hogy ha módom van rá,akkor szeretnék olyan házat építtetni,amibe illik is.Nem adom fel a keresgélést sem,mert szerintem aki házat épít,az gyűjti rá a pénzt,érlelődik benne akár több éven át,hogy milyet akar,és aztán megvalósítja(ha teheti).
-Egziszetncia ide vagy oda...,nem vagyunk eleresztve,de mindig meg van arra a pénzünk,amire kell(jelzem nem dohányzunk,és káros szenvedéllyel sem élünk:)):).Ezeket a bútorokat is külföldről fogjuk megvenni,mert Magyarországon elképesztő árakon adják,de ha megvehetem máshol elfogadható áron,akkor miért ne???
Igen,néztem már ilyen házakat,nem csak a bútort,azt is tudtam,hogy Napóleon kedvelte:).Mellesleg ezek a bútorok annyira szépek(nekünk),és kényelmesek is:).
Az első linket köszi:),majd valamit kiötlünk a tervezővel is,hogy mégse üssön el nagyon...3 szobát biztosan szeretnénk,konyha étkezővel,fürdő,wc,gardrób,nappali,1 dolgozószoba,előtér.
-Én szocreállal biztosan nem rendezném be a házam,más kérdés ha az van,akkor jó az is:),de ettől még nem degradálom le azt akinek más stílus tetszik.Ennyi.:)
Azt írod kedves kérdező, hogy szeretsz javítani a hibáidon és nem utasítod el az építő jellegű kritikát.
Akkor most én Neked ebben fogok segíteni.
"Kerülendő: ledegradál
Ajánlott: degradál.
Magyarázat: ha a degradál szó magyar jelentését ismerjük (lefokoz, leminősít), akkor már nem akarjuk elérakni, hogy le. Az olyan lenne, minta le-lefokoznánk valamit."
Azt szokták válaszolni, hogy itt a le- fölösleges, mert anélkül is ugyanazt jelenti: de-gradál. Hm, de akkor a beinjekcióz is kifogásolandó (in = 'be'), és a föl is a Hánykor kelünk föl? mondatban (hiszen a Hánykor kelünk? is ugyanaz). A leellenőriz, kihangsúlyoz, ledegradál alakokban az igekötő semmivel sem fölöslegesebb, mint a meg a kétszer kitett többes szám (a gyerekek boldogok). A nyelvek annyira tele vannak fölösleges dolgokkal,hogy a fölöslegesség fogalma nem használható a nyelvi elemzésben, tehát nincs. Birom, h mindenki mindig a nyelvtannal hozakodik elo. A magyar nyelv fejlodik, valtozik. A nyelveszet tanarom azt mondta, amit anyanyelvu hasznal, az nem lehet hibas.
Csak hogy en is irjak valamit, amibol lehet tanulni;-)
Egyértelműen van mellettük más is,pl. a klasszikus is tetszik,stb.....A modern is mutatós,de az meg csak úgy szép,ha nem felejtesz elől semmit,ott nagyon kell figyelni minden apró részletre (szerintem).Nehéz a választás,rengeteg szép bútor van,biztos találunk majd megfelelőt.
-Kedves kötekedő(nem bírlak másnak nevezni:),örülök,hogy neked ennyi itt a keresnivalód:).
Szép napot mindenkinek,és megint köszi a használható válaszokat!
Linkelek nektek ide egy gyönyörűséget: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!