Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Felkarcolt parkettát hogy...

Felkarcolt parkettát hogy lehet javítani?

Figyelt kérdés

Az albérletünkben a kihúzható kanapé lába elég csúnyán felkarcolta a parkettát. Persze a házinéni óva intett minket, vigyázzunk rá, hozott linóleumlapot alá, de késő. Már új ágyunk van, a raktunk is valamit fölé, hogy ne látszódjon de a kiköltözésnél észre fogja venni.

Arra gondoltam, smirglivel ledörzsöljük azon a kis területen és ecsettel újra lakkozzuk. Szerintetek jó így? Vagy foltos lesz? Egyéb ötlet..

2011. jan. 5. 15:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%

1-gondolom,nem direkt csináltak téli mélyszántást,a parkettába...

2-hajnali 45%-ostól se venne ki albérletet senki !

2011. jan. 6. 12:23
 12/18 anonim ***** válasza:
Vaxolni próbáltátok? Lehet kapni ilyen lakk ápoló, karc eltüntető vaxokat. Esetleg keményviasszal "kizsírkrétázni" a karcot és átpolírozni.
2011. jan. 6. 22:21
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Pedig két lakásomban laknak - és vigyázniuk kell a rendre ha ott akarnak lakni.

Te mit szólnál ha beállítanék hozzád egy baltával és kettéhasítanám az ajtófélfád majd letakarnám egy pléddel nehogy azonnal észrevedd és azt sem mondanám hogy "bocs"?

... a hajnali 45%.

2011. jan. 6. 23:12
 14/18 A kérdező kommentje:

Hidd el nem direkt csináltuk, a lába alá raktuk a linóleumlapot, de elcsúszkált. "Fogalmad sincsen az értékekről". Ezt te honnan tudhatod? Főiskolás vagyok, ergo nincs pénzem saját lakásra, van olyan évfolyamtársam, sőt több is, aki kapott már egyet, csak úgy, mert megtehetik. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy levonja-e azt az összeget a kaucióból - igen levonja, nem pedig: "Én kivágnálak onnan azonnal mégpedig úgy hogy nem adnám vissza a letétbe helyezett 3-hónapnyi lakbért sem." - azért ha belegondolsz, nem igazságos, ezekhez az irreálisan magas lakbérekhez képest, ami után sokat még adót sem fizetnek.

Azt a karcot úgyis észre fogja venni, ha eljön az ideje, nem titkolom, csak szépíteni próbálom. Ha a tulaj úgy ítéli meg, fel kell csiszolni az egész parkettát, bízza szakemberre, kifizetem. Hozzá nem értőként nem mernék nekiállni.

2011. jan. 7. 11:35
 15/18 anonim ***** válasza:
6%

" ezekhez az irreálisan magas lakbérekhez képest, ami után sokat még adót sem fizetnek" - majd ha neked lesz több lakásod te is másként nézed majd a dolgokat. Ne azt irigyeld hogy nem fizet adót, te még azt sem fizeted ki amit tönkretettél. Ha nem tetszik lakj a sajátodban.

Ja hogy olyan nincsen? Hát akkor tartanod kell a ... és az iramot. Más nem marad. Rá kell jönnöd hogy ez kemény világ nem egy anime.

2011. jan. 8. 01:26
 16/18 A kérdező kommentje:
Értem az álláspontodat, de egy ötcentis kis karcért nem fogok háromhavi lakbért fizetni, azt hiszem a továbbiakban nincs miről beszélnünk :]
2011. jan. 8. 21:44
 17/18 anonim ***** válasza:
66%

Ne magyarázkodj, ne kérj elnézést, mert neked van igazad.

A lakbér -bár kevesen tudják- a lakás amortizációs költségeit is tartalmazza, kozmetikázd ki egy kicsit, és PAPÍRON add át a lakást, hogy később ebből ne lehessen problémád.

Sok sikert, Neked drukkolok!

2011. jan. 8. 23:11
 18/18 RollNigga válasza:

Hasonló cipőben jártam - kiköltözés előtt másfél nappal... nem volt pánik :D - és a Google ide hozott.

Ami megoldásokat találtam interneten (dió, körömlakk, olaj) nem segített... sőt a körömlakk nagyon sokat rontott a helyzeten.

Ami segített az a csiszolóvászon és a világos politúr (Poliboy márkájú - Müllerből - kb. 800 forint volt).

Először kimondottan durva csiszolóvászonnal eltűntettem a karcokat. Ez után még nagyon csúnya volt. Majd egy finomabbal (P240) eldolgoztam egyenletesebbre és a lehető legfinomabbal ami a boltban volt (ami már tapintásra szinte egyáltalán nem is érződik érdesnek - P600) befejeztem. Ez után igazából még simább is lett mint a környezete, de szinte ugyanúgy nézett ki, csak fakóbb/fehérebb lett. A fakóságot rongyra csepegtetett politúrral tüntettem el. Meglepően jó lett az eredmény, észrevehetetlen hogy javítva volt.

Fontos hogy a csiszolást az eredeti csiszolással megegyező irányba (hosszában) végezzük különben el fog ütni a környezetétől.

Remélem valaki hasznát veszi :)

2021. dec. 15. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!