Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Padlószőnyeg az ideálisabb...

Padlószőnyeg az ideálisabb szobába vagy laminált padló?

Figyelt kérdés
Melyikből lehet szépet venni?

jan. 17. 21:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%
A használattól függ. Én utálom a padlószőnyeget meg az akármilyen szőnyeget, nincs is semmilyenem. Történjen bármilyen apró baleset (ami úgyis elő fog fordulni) csak vakarod a fejed hogy szeded ki a szőnyegből a padlót meg csak feltörlöd és kész.
jan. 17. 21:12
 2/20 A kérdező kommentje:
de manapság az is igaz a padlószőnyegekre, hogy ami egyszínű és szép az nem nyírt és minden nyom meglátszik rajta pl. porszívozás után, a vékony nyírt szőnyegen meg elviselhetetlen a mintázat én szerintem legallábbis, nem szeretem hogy van egy alapszín és azokon meg még 2 másmilyen színű minta vagy ábra, valahogy nem tudnám megszokni, régebben lehetett ilyet is meg olyat is találni, mostmár sajnos nem
jan. 17. 22:05
 3/20 anonim ***** válasza:
83%

Ez tőled függ, hogy melyiket szereted, meg hogy mire akarod használni a szobát.

Mindkettőben találsz nagyon szépet, persze az ára lehet hogy magasabb, mint a többinek. Egy sokemeletes ház lakásában vagy ahol nincs padlófűtés lehet, hogy jobb a padlószőnyeg, de ahol én felnőttem az is panel sokadik emelete volt és parkettás lakás.

Korábban mindig kellett a szőnyeg a lakásba mert a gyerekek kicsik voltak és állandóan a földön ültek. A házat viszont már eleve úgy terveztük, hogy mi cipővel bejárós lakást szeretnénk, ahhoz meg járólap és laminált padló volt a jó.

Mit szeretnél, hogy akarsz élni a lakásban és mennyi pénzed van - ennek függvényében az lesz a legjobb amit te annak találsz majd.

jan. 17. 22:14
 4/20 A kérdező kommentje:
hát most egyenlőre még egyiket se, csak úgy általánosságból kérdeztem, de köszönöm a tippet.
jan. 17. 23:42
 5/20 anonim ***** válasza:
57%

A padlószőnyeggel nekem az a bajom, hogy:

- ha valahol foltos lesz vagy kikopik (pl közlekedési útvonalon vagy bútortól stb)- akkor az egészet szedheted

- egy porfogó az egész, ha van allergiás a családban, a legnagyobb kitolás, amit tehetsz vele

- normális tisztításhoz a háztartási porszívó nem elég- a profi tisztítógépek bérlése, hazavitele stb plusz idő, pénz és jó esetben nem egyszer egy évben jut az ember eszébe

- padlófűtéses helyiségben nem ideális

Ennél nekem jobb választásnak tűnik a laminált, de igazából talán a hidegburkolat az ideális.

De kinek mi, függ azért tényleg a fűtéstől is pl

jan. 18. 07:59
 6/20 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem jobb a padlószőnyeg mert a laminált annyira hideg télen hogy úgyis veszel rá szőnyeget.
jan. 18. 08:20
 7/20 anonim ***** válasza:
25%

Nekünk laminált padló van, eszünbe sem jutott szőmyeg, nem praktikus, nem takaritható.

A 6-ost nem értem, nekünk nem hideg a laminált padló 😂 Mondjuk hálószobába amugy is csak este megyünk be aludni, annyit vagyunk bent, tök mindegy abban a napi 5-10 percben, amit a szobában töltök, hogy milyen a padlo.

jan. 18. 17:16
 8/20 anonim ***** válasza:
66%
Mivel nálunk porallergiás a gyerek, ezért a padlószőnyeg kizárva.
jan. 21. 17:28
 9/20 anonim ***** válasza:
Padlószőnyeg nagyjából 20 éve ment ki a divatból :D
jan. 25. 17:33
 10/20 anonim ***** válasza:

Nem ment ki a divatból a padlószőnyeg!

Amúgy főleg hálószobába én is a puhább és melegebb burkolatokat szeretem - a padlószőnyeg komfortos ugyan, csak sajnos nehezebb kitisztítani, mint a sima szőnyeget vagy akármit, ezért nem annyira egészséges. Meg azért abból se mindegy, hogy milyen vastag és mire van letéve. A régi házunkban az emeleti két hálószobában, meg unokatesóm szobájában is régebben vékony padlószőnyeg volt pont beszabva a szobába, közvetlenül az aljzatbetonra, semmi más - komfortos megjelenésű volt ugyan, de marha kemény! Húgom és sógorom közös hálójában az aljzatbetonon linóleum van, és azon egy vastag puha padlószőnyeg, ami beteríti az egész szobát - puha, meleg, és komfortos.

Én meg amúgy szeretem a fa természetes hatását is, valamennyire az is puhább és melegebb fajta burkolat, na meg könnyű tisztán tartani - laminált fapadló van nálunk a szobákban, középen egy szélesebb futószőnyeggel.

De amúgy ha fa, akkor még ott van a sima klasszikus parketta is, csak azt macerásabb lerakni + még utána lakkozni is kell, legalábbis javasolt. Ha pedig a legtermészetesebb fapadló kell, akkor hajópadló, csak az egyrészt nagyon vastag (12-14 mm a standard), másrészt iszonyú drága is!

Szépet igazából bármelyikből lehet venni, csupán saját ízléstől függ a dolog, hogy kinek miből milyen tetszik!

jan. 25. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!