Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért volt divat régen a...

Miért volt divat régen a talpas mosdó?

Figyelt kérdés
jan. 1. 14:34
1 2
 11/14 waland ***** válasza:
100%
A régi mosdók alá csak nagy gányolással lehetett szekrényt tenni mert egy kerámia mosdó mindíg csak körübelüli formáju. Nem lehet rá szabvány megoldást alkalmazni. Az újabb beépíthetőkön ezért van már külön perem. Régen az tett alá ilyet akit zavartak a csövek és volt rá pénze. A többiek meg elfogadták hogy ott a szifon. A csap akkor még jellemzően a falból jött ki, nem a mosdóból. Ma szinte mindenki szekrényt tesz már alá.
jan. 3. 14:07
 12/14 Senior Séf ***** válasza:
100%
Akkoriban az volt praktikus.
jan. 3. 16:38
 13/14 anonim ***** válasza:
69%

#12 Mikoriban?

Pont itt a lényeg hogy a kérdező állításával szemben soha nem volt divatban.

Vannak és voltak akiknél ilyen volt, most is lehet venni mert anv aki megveszi. De nem volt divat, nem volt ilyen tömegesen és most sem az. A divat azt jelenti, hogy ezt akarták csinálni az emberek és ilyet is csináltak a lakások jelentős részébe. De soha az életben nem láttam ilyet sem panelben, sem régi családi házakban, sem a régi belvárosi épületek lakásaiban. nyilván voltak ilyenek, de nem volt divat. Nálunk nem az utóbbi 60-70 évben legalábbis.

jan. 3. 16:43
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

#4, a mosdó alatti alsószekrény már bőven a 2000-es években - annak vége felé kezdett elterjedni, korábban nem volt!

Én ‘87-ben születtem, családi házban nőttem fel, és akkor a ‘90-es években nálunk talpas mosdó volt a földszinti fürdőben. Nem igazán foglalkoztatott a dolog, de annak tudtam be a dolgot, hogy az tartja a mosdókagylót.

Az eredeti földszintes házat nagyszüleim ‘56-ban építtették, akkor még falikúttal. A szüleim ‘79-ben költöztek össze, és anyu szerint akkor már az a talpas mosdó volt ott. A fürdő felújítása során pedig csak burkolatot és csaptelrpet cseréltünk modernebbre, minden más maradt úgy, viszont ‘94-ben az emelet ráépítésével az új fürdőben már csak a falon “lógott”, szabadon látszó csövekkel, de őszintén sose foglalkoztatott, így szerintem is relevánsabb, hogy a talpnak takaró funkciója volt, esztétikai okból, hogy ne csak szabadon a csövek látszódjanak, főleg hogy akkoriban még nem is krómozták a csöveket.

De érdekes, mert 2002-ben az új nyárikonyha építésével az ottani fürdőbe megint talpas került, ami ráadásul vadiújonann lett véve! :/

tegnap 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!