Van itt olyan, aki fával fűt, és nagyon unja, mert egy szívás? Vagy olyan, aki ezt élvezi? Ha ez utóbbi van, akkor mit imád ebben?
Az élvezi csak aki olcsón tud fát szerezni. Egyik haverom direkt nem akart fatüzelést a házában mert unta hogy gyerekként állandóan hasogatni kellett a fát és talicskával lehordani a kazánházba.
Én kb 10 éves lehettem mikor átálltak a szüleim gázfűtésre, szóval nekem szerencsére kimaradt a faz hasogatás. A saját házamban meg elektromos fűtés van.
Lánygyerekként nem kellett hasogatnom csak behordáskor talicskát rakatot pakolnom. Hatalmas volt a kazánház, így egy télen 1x kellett telehordani.
Eves szinten meghozták egyben a fát. KB 2 nap volt feldolgozni, 2 nap behordani. Az 4 rossz nap a 365bol.. De az a fatüzelésű meleg más volt mintmost a gázzal.. Imádtam.
Épül a házunk és fatüzelésű kazanunk lesz :)
Kb. 25 évig fűtöttem fával, borzasztóan untam már azt a sok munkát. Annyira nem is volt jó, hiszen lefekvés idejére már kellemetlenül meleg volt, reggel meg hideg. Emlékszem, hogy a délutánok arról szóltak hónapokon át, hogy ki fog hazamenni begyújtani. Valakinek pakolni kellett a fát a kazánra. Az örökös fűtő munkakörrel a tököm tele volt.
Most klímával fűtünk és az vicc benne, hogy olcsóbban jövünk ki, mint fával.
4/
Én is erre gondoltam, hogy ebbe bele lehet rokkanni fizikailag...
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!