Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hány év múlva cserélted le az...

Hány év múlva cserélted le az otthonodban az alábbi dolgokat és miért?

Figyelt kérdés

Konyhabútor, ülőgarnitura, szőnyegek?

Csak mert a miénk már 23 éves, semmi bajuk, de nem modern, nem tetszik már.

júl. 13. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi így kifejezetten soha nem jutottunk el ahhoz, hogy lecseréljük a bútorokat, szóval nálunk is 20 év körüli volt a konyhabútor, ülőgarnitúra. Viszont aztán elköltöztünk, és egyértelmű volt, hogy mindenből új lesz, a régit nem visszük magunkkal. Szerintem ha nem tetszik, akkor bármikor lecserélheted, mindegy mennyi éves, csak nyilván nehéz elhatározni magad amellett, hogy a még jó állapotú bútorokat az ember lecserélje.
júl. 13. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az nem baj, ha nem modern, ha 23 éves az inkább azt mutatja hogy tartós. A színvilág akár újrakárpitozással is változtatható, nem kell ehhez kicserélni (vélhetően egy silány minőségű) újra.

A mai szőnyegek meg olyanok mint a fuszpapír, 3-4 évnél nem bírnak többet, szétnyomódnak a fotel alatt, szegély lefoszlik a szélén, stb. hacsak nem valami méregdrága perzsa szőnyeget veszel. Konyhabútor átfesthető, fóliázható, stb. Nagy kár lenne a még régről megmaradt minőségi darabokat kidobni, hogy helyüket tömeggyártott bóvli váltsa fel.

júl. 13. 23:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Volt már a tágabb családban pár ülőgarnítúra. 23 évig egy sem bírta. Mind tönkrement előbb.

A szőnyegek is nagyon szétkopnak.

A konyhabútorra mondom azt, hogy minimális optikai tuninggal örök életre képes. Bár a műszaki cikkek ott is tönkremennek időnként.

júl. 14. 00:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

20 év után építettem egy új házat, új bútorokkal.

Kb 18 év múlva építek meg egyet, aztán abból temetnek el.

A felújítással foglalkozzon az aki megveszi, én nem ragaszkodok tárgyakhoz, azért van hogy jól érezzem magamat.

júl. 14. 12:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. ❤️

Hát én házat építeni nem fogok, ezt kell felújítsam. 😉

A kézműveskedes meg nem nekem való, és attól hogy más színűre festem a konyhát, attól az még nem lesz modernebb. De köszönöm a szuper válaszokat.

júl. 14. 23:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"nem tetszik már"

Az én ízlésem nem változik minden divathullámmal. A régen általam tervezett konyhabútor még most is tetszik. Az ülőgarnitúra, meg a bútorok szintén tetszenek, majdnem száz évesek voltak, amikor megvettem őket. Még valódi fából vannak. [Warrings]

júl. 15. 14:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Van 120-130 éves bútorom is és szeretem :) Ez szerintem teljesen ízlés és pénztárca függvénye, nem másokhoz kell igazodni, mert te laksz ott.
júl. 21. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!