Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen felújítási munkálatot...

Milyen felújítási munkálatot végeztél, végeznél képzettség nélkül a saját otthonodban?

Figyelt kérdés
Mit vállalnál, vagy vállaltál be, festés, burkolás, nyílászáró csere, egyéb szerelés? És volt bármi segítséged? (pl. szaki barát, aki nem ért rá, de tanácsot adott, vagy videó) És mi az eredeti foglalkozásod?
2020. júl. 3. 13:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Előző lakásomban (régi tégla, körfolyosós) kicseréltem a bejárati ajtót, és a konyha ablakot, úgy, ahogy az erkély ajtót + ablakot a szakik kicserélték azon felbuzdulva nekiálltam, a bontás nehezebb volt mint a beállítás, beépítés, és szebben vissza vakoltam, mint a szakik akiknek a másik oldali nyílás záró cseréért fizettem. A bojlerünk elromlott, szétszedtem kivízkőtelenítettem, YouTuberól néztem meg, hogy kell :D Szépen leburkoltam a konyhát, meg az oldal falakat csempéztem, szintén neten néztem meg, hogy kell szakszerűen, szerintem nem is lett rossz. 1 válasz falat teljesen kibontottam, egy újat felhúztam ytongból, szépen csempe ragasztóval osszerakasztva, lecsiszolva, glettelve. A mostani lakásomban (nagyobb panel) a nyílás zárókhoz szakít hívtam, de megbántam igazából, szerintem nem lett valami jó a beépítés, már vissza kellett hívni őket garancia miatt, de még mindig nem jó. Festést, laminált padló lerakást, konyhabútor felszerelést megcsináltam, csapokat is cseréltem, meg a nyomógombos WC öblítőt kicseréltem tartályosra, ahhoz kellett egy felvezető víz cső meg egy levezető csövet beépíteni a WC mögötti részbe meg a tartály helyét kialakítani, de megoldottam.

Itt a kád körül raktam üveg mozaikot, jól néz ki, látványos,meg pár kapcsolót, konnektort cseréltem, amik rosszak voltak.

Feleségem szokott segíteni, ha megkérem.

Informatikai végzettségem van, de vendéglátóhelyen dolgozom.

2020. júl. 3. 14:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly nyáron csináltunk teljes házfelújítást a párommal. :)

Nem volt olyan munka amiből legalább egy kicsit ne vettük volna ki a részünk. Nyílászárók cseréjére, burkolásra és villanyszerelésre hívtunk szakit, de ott is az ablakokat mi vakoltuk be pl, a burkoló srácnak elég sokat segítettünk (pakolás, csempevágás, stb) a villany "pepecselős" része is ránk maradt (konnektorok és kapcsolók cseréje, új kábelekhez kivésni ill. bevakolni a falat, áthelyezni egy plafon lámpát).

Amit mi magunk csináltunk teljesen:

- falak csiszolása, vakolása, 2-3 rétegben glettelése, festése

- padló kiegyenlítése ahol szükséges, parkettázás

- álmennyezet felrakása

- fűtés bekötése (elektromos fűtőpanelek)

- vízszerelés (1 csap cseréje és 1 új csap kiépítése a fürdőben, a konyhában 1 csapot "eltüntettünk", helyette került új csap máshova + bojler bekötés + mosógép bekötés)

- szigetelés javítása (falak & födém)

- küszöbök beépítése

- kád, wc, csaptelep, bojler kibontása, majd új beszerelése/beépítése

- kertben tereprendezés, néhány köbméter föld eltalicskázása, gyomirtás (értsd: csákánnyal történő küzdelem a karnyi vastag gyökerekkel :DD ), talaj simítása, füvesítés, járda kiépítése

- fürdőablak, fagerendák, kerti sufni felújítása: fa lecsiszolása, lakkozása/festése

- bútorok összeszerelése, végső helyre pakolása, esetleg rögzítése

Hirtelen ennyi jut eszembe. Felsorolva nem is tűnik vészesnek, de pár hónapig elfoglaltuk magunkat vele. :D

Nekem bölcsész diplomám van, párom autószerelő. Néha apósom segített be, nincs konkrét végzettsége, csak ezermester hajlama. :))

Nem bántuk meg hogy mi álltunk neki, sőt, legközelebb lehet hogy megpróbálkoznánk a járólapozással is. Ha hív az ember valakit, azzal csak a macera van... :/

2020. júl. 3. 14:45
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Mikor felújítottam egy pici házat plusz toldtam hozzá pl bontottam el falakat. Régi pici báj9gház volt 40m2. A teljes utólagos alá alapozást és vízszigetelést én csináltam a családdal. A régi vakolat leverése kìvül belül is rám maradt. Az aljzatbetonozás is. Az új részen a belső szennyvíz lefolyókat én építettem ki. Én csinàltam járdát a ház köré. Az ereszcsatornát is én raktam fel. A terasztetőt én csinàltam én is burkoltam az alját. A ház tetőt én dobozoltam (lambériáztam )körbe. A ház lábauatát beburkoltam körbe. Garast építettem komplett. Ennyi jut eszembe
2020. júl. 3. 16:10
 4/6 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Es persze laminált padló a szobákba
2020. júl. 3. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A víz- és villanyszerelésen, valamint a nehéz bútorok és gépek tologatásán/emelgetésén kívül mindent meg tudnék csinálni ötvenpár kilós nő létemre (egyszerűbb kapcsoló- és aljzatszerelést előbb-utóbb fogok tanulni, de komolyabb elektromos hálózatokat azért inkább nem buzerálnék, nehogy miattam égjen le a ház). Eredetileg könyvtáros volnék, de mindig szerettem alkotni és építeni. Tudok glettelni, festeni, elméletben csempézni és járólapozni is (a melegburkolatokat nem szeretem, így a lerakásukkal sem foglalkoztam soha); zárakat, csapokat és fűtőszálakat cserélni, egy kicsit forrasztani, barkácsolni, varrni és virtuózként bánok a csavarhúzókkal. A család tele van ugyan önjelölt Mekk Elekekkel, de rájuk jobb nem hallgatni, inkább utánanézek mindennek a megfelelő szakirodalomban. Ki is néztem egy helyes kis üres lakást, amit kedvemre kipofozhatnék és bebútorozhatnék, de az sajnos csak álom marad.
2020. júl. 3. 19:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Jo olvasni ilyen ezermester (foleg holgyek) sorait.

A villanyszerelessel kapcsolatban viszont megjegyeznek valamit. Ha nem villanyszerelo kesziti el es utana nincs erintesvedelmi felulvizsgalati jegyzokonyv rogzitve, egy esetleges elektromos tuz okan hiaba van biztositas a hazon, a biztosito semmit sem fog fizetni. En villamosmernok es muszeresz vagyok, de mivel nincs villanyszereloi vegzettsegem, es (meg) nincs erintesvedelmi felulvizsgaloi kepzettsegem, a villany az egyetlen, amit nem en csinalok. Pont a vonatkozo jogszabalyok miatt.

2020. júl. 4. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!