A mosogato melletti csopogtetobe,hogy erdemes az evoeszkozoket tenni? Lefele vagy felfele legyen a kanal ,villa vagy akar a kés éles resze?
Szerintem mindegy. Talán éleset, szúrósat hasznosabb lefelé, hogy a nyelét fogd meg, amikor kiveszed.
Anyukád elméletére reagálva meg, hát értelmesebb időtöltések is vannak a törülgetésnél. De még ha el is törlöd, mert mondjuk nem fér el a tálcán egy nagyobb főzés után, vagy te tökéletesen vízfoltmentesen szereted, sokkal praktikusabb, ha először lecsöpög róla a nagyja. Na meg ha a mosogatás végén törlöd el az egészet, és nem egyenként, akkor addig is kell valahová rakni. Nem is értem anyukádat, ő napi hány órát töltöt el ezzel vajon? És akkor az az életéből mennyi volt? Mert ha élvezte, hát oké, de ha nem, akkor saját magával szúrt ki. És képzeld, ma már mosogatógép is van, nem azért, mert lusta valaki, hanem mert ésszerűbb.
Evőeszközök-kések nekem egy ilyesmiben vannak nekem, kések pengével lefelé, evőeszközök nyéllel lefelé. Sose törölgetek.
A férjem egyenesen úgy tudja, hogy tilos törölgetni :-)
Ha főzés közben valamit sürgősen el kell mosnom és törölni, sutyiban csinálom, ha nem akarok veszekedést. Szerencsére kezdi elfogadni, hogy egy tiszta ruhával 1 db edényt eltörölni nem jelent élelmiszerbiztonsági kockázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!