Hogy tudnám ilyenre berendezni a szobámat?
Szia! :)
Ha a villának a kicsit modern, kicsit természetes stílusa tetszik, akkor itt van néhány tanács:
Kérdezted, hogy "melyik helységet valasszam ki ami domináljon vagy mindegyikből egy kicsit?" Válaszd azt amelyik a legjobban tetszik, vagy csak egy-egy részletét. Persze az is számít hogy harmonizáljon, és én (még :P)nem vagyok olyan nagy lakberendező, hogy ez biztosan így is legyen, úgyhogy előre mondom:a tanácsaim nem biztos hogy jók, ha tudsz kérdezz meg egy hivatásos lakberendezőt (akár blogon is) ;)
A falak nagyrésze tapétázva van, a nappali résznél van az a fehér valami amin lyukak vannak és világít, azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mi. Tehát azt javaslom, válassz valami hasonló tapétát, amelyik a legjobban tetszik. (az ebédlő résznél is van olyan tapéta, mintha ágak lennének, az is szép). Ha lesz a szobádban falkiugrás, vagy valamilyen "különleges", domináns fal azt érdemes kiemelni, más színű-/mintájú tapétát vagy más anyagú falburkolatot tenni rá.
A padló úgy nézem valamilyen laminált parketta, de ha van lehetőség rá, akkor szerintem jól mutatna natúr is. Szőnyeg az lehetne valamilyen állatszőr UTÁNZAT!!! vagy mind amilyen van a hálóban.
Bútorokból mindenképp valami visszafogottat válassz, és esetleg egy db. feltűnő/domináns/karakterisztikus fotelt pl. vagy kanapét, kis asztalt, stb. De semmiképp se valami nagyot (ágy, szekrény, stb)
Kiegészítőkből, valami természetre utalót. Pl a villában az ágyneműn megjelenik a szarvas. Bent nincs függöny, se sötétítő, de abból i választhatnál mondjuk valami állatmintásat (itt nem a leopárd/zebracsíkos ízléstelen függönyökre gondolok, hanem olyanra amin teljes egészében rajta van az állat. Sajnos nem találtam függönyben, de valami ilyesmi MINTÁRA gondolok és nem arra hogy a függönytartódra pulcsit tegyél fel: [link] [link] Fontos azért, hogy ne vidd túlzásba az állatmintát, mert egy bizonyos határon túl, már ízléstelenségbe megy át. Pl elég ha a függöny, és mondjuk 2 párna (a halom közül) állatmintás. Lámpa van itt mindenféle, de a legszebb szerintem, ha beteszel egy fém (hatású) állólámpát, a plafonról lelógó lápma pedig valamilyen színes lenne. (vagy akár az is fém) Ha tudsz valahonnan szerezni, akár egy ilyen szarvasagancsot is betehetsz, de akkor már igazit, mert a plüss, ami a villában van, egy kicsit fura szerintem.
Figyelj arra hogy a szoba egy színvilágú legyen, pl megfigyelheted a hálóban is kéket, egy kevéske halványsárgát, és sötét színeket használtak. A nappaliban már jóval vidámabbak a szinek, de ott sem vitték túlzásba, használtak fehéret ami nagyon fontos.
Hát röviden (vagy hosszan...) ennyi lenne. :) Remélem hogy segítettem valamit ezzel, de azért mindenképp kérdezz meg még másokat is, lehetőleg szakmabelieket! ;) És amúgy nemed és korod? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!