Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ismerősöm (hölgy) mostanában...

Ismerősöm (hölgy) mostanában garzont bérel, olyan fűtőberendezés van ami úgy fújja a meleget. De egy kevés meleg fújás után hideget fúj... Így nem is tudja használni a lakást. Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Mindenki szerint (akitől bérli... Illetve van valami karbantartó) minden rendben van a fűtéssel... Csak éppen hideg van a kis lakásban.... Nem beszélve arról hogy a hölgy nem is bírja az ilyen levegő befúvásos dolgot... Különösen hideget.

.. a meleggel még el lenne... De sajnos a rövid meleg szakasz után jön a hideg.

2023. jan. 17. 17:49
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Most is éppen vonatozik hazafelé vidékre, pedig dolga lett volna ott a lakásban, amihez nyugalom kellett volna (mert otthon egyébként az elvált férjével él egy házban....)...
2023. jan. 17. 17:51
 2/13 A kérdező kommentje:
De nem bírta az előbb leírt viszonyokat és inkább hazamegy ott meleg legalább van
2023. jan. 17. 17:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Így van.
2023. jan. 17. 17:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy normális fűtés lenne a megoldás, de az sokba kerül. Ha a főbérlő így kiadta, akkor nem valószínű, hogy foglakozik a dologgal komolyabban. Másik bérlemény, ahol rendes fűtés van. Valószínűleg az legalább kétszer annyiba kerülne, mint az ilyen.
2023. jan. 17. 18:00
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem tudni mekkora a szoba, de ha olcsón veszi ki a lakást, és tényleg nincs más megoldás a fûtésre, akkor vehetne másik hôsugárzót, nem egy óriási kiadás.

Valószínûleg valami védelmi áramkör leold, mert vagy régi, vagy hibás, ami most van fûtôje, vagy simán a legalja.hu kategória.

Egyébként ha rögzítve van a mûködô fûtés a szerzôdésben, akkor azt a fôbérlô megszegi, nem?

2023. jan. 17. 18:54
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom anyagilag hogy van eleresztve, de ha egyébként jó a lakás és nem gond a rezsi akkor én vennék egy fűtőpanelt, egy garzonba elég. Persze költsége van, de ha telik rá... Azt viheti magával, ha elköltözik.
2023. jan. 17. 18:59
 7/13 anonim ***** válasza:
Ebből úgy hangzik nem is használná állandóan a lakást, akkor meg tényleg beleférhet. Nekünk is van egy ilyen panelünk, nem olcsó, de halk és könnyű, nem fúj.
2023. jan. 17. 20:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Olajradiátor is jó lehet, az nem fúj semmit és olcsóbb, mint a fűtőpanel. Az áramszámla már más kérdés...
2023. jan. 17. 20:55
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Nekem is vannak infrapaneleim...három éve azzal fűtöttem, akkor még nem volt gázom. (700 és 850 W-osok vannak....a 700-assal 1 óra kb. 27 Ft)

Felajánlom neki...nekem úgysem kell (mind az 5....6 volt, 1 -et már odaadtam a b.nőmnek)

2023. jan. 17. 21:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Igazából csak a lényeget nem írtad le, mit mutat a hőmérő???

Tartja a meleget a szoba? Pl. 22 fokot? Akkor tökéletesen működik a fűtés.

Az ember bőre 36 fokos, 33-34 fok alatt minden fuvallat hűvösnek érződik. (izzadtan, vizesen az ettől melegebb is)

Tetted már ki a kezed az autó ablakán? 30 fokos melegben is hidegnek érződik a menetszél. Szerintem csak annyi történik, hogy szakaszosan kapcsol be a fűtés, a fennálló időben a levegőt keringeti a rendszer. Lejjebb kell venni a ventilátor fordulatát vagy feljebb a termosztátot.

2023. jan. 17. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!