Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ez mennyire melegíti a házat?

Ez mennyire melegíti a házat?

Figyelt kérdés

Házat építünk!

Nem vagyok lakberendező sem tervrajz készítő vagy ilyesmi, de gondoltam kikérdezem a véleményeteket, hátha van tapasztalat.

A nappaliban szeretnénk egy beépíthető kandallót.

Maga a nappali és ebédlő rész 37,69 m² és a konyha része 13,42.

Amerikai stílusú konyha lesz, vagyis nappali, ebédlő és konyha egyben.

A ház többi részét radiátor melegíti.

De férjem szerint jobb, ha a nappaliban is lesz, mert így könnyebb.

Ha véletlenül nektek van olyan kandallótok, mennyire melegíti?

Megéri vagy pusztán csak dekoráció ként szolgál vagy alkalmanként be is gyújtjátok?

Előre köszönöm a hasznos válaszok

További szép és kellemes napot!

#kandalló #radiátor #ház melegítés
2022. okt. 17. 11:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Az épületgépész tervezőtöket kérdezd!

Úgyis kell konkrét kiviteli terv - a szakértelme és tapasztalata alapján meg fogja tudni mondani!

2022. okt. 17. 11:50
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Ha sokat gyakorizol, soha nem fogsz begyújtani
2022. okt. 17. 11:50
 3/17 anonim ***** válasza:
24%
Kandalló simán alkalmazható fűtésre, igen nagy hatásfokkal dolgoznak .
2022. okt. 17. 12:20
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Van kandallóm, fatüzeléses.

Csak nem tudom, hogy te milyen kandallót képzeltél el ekkora terület befűtésére? Fa? Elektromos? Gáz? Utóbbi 2 látványkandallók.

A nappalid + konyha egy közepesnek számító lakás alapterülete, 50 valamennyi m2, azt nem fogod tudni befűteni egy hagyományos fás kandallóval.

Nálunk is hasonló a helyzet, de a kandalló főleg hangulat miatt van (karácsonykor, hétvégeken, vagy a ritkán előforduló extra hideg napokon rásegítésként) ezért a nappaliban is vannak radiátorok.

Régen a kastélyokban is kandallók voltak, de azok a fél falat elfoglalták és hatalmas rönkökkel tüzeltek. De közben még a falak is be voltak kárpitozva, az ablakokon vastag bársony függönyök és a lakók nyakig beöltözve mindenféle prémes cuccba.

2022. okt. 17. 12:21
 5/17 A kérdező kommentje:

Fatüzeléses.

Igazából régi álmom volt és látvány miatt szeretném.

Ezét írtam, hogy radiátort is szeretnénk.

Nem is tudom, egy olyan különleges hangulatot ad az egész háznak.

Túl nagy az egész és igaz, nem melegítené az egész nappalit és konyhát.

2022. okt. 17. 12:30
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen kell radiátor a nappaliba is, mert ha csak nem egy gombnyomással bekapcsolható, nagy teljesítményű látványkandallót tervezel, hanem hagyományos fást, akkor az egész napod a tüzelésről fog szólni, hogy ne aludjon ki a tűz. Mindezt akkor is, ha dolgozni mentek, lázas beteg vagy, vagy csak elutaztok rövidebb-hosszabb időre. Egyébként ez igencsak koszolós, a hamu örökké szál és a tűzifa is egyre drágább.
2022. okt. 17. 12:34
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a férjednek!

A kérdésed arra irányult, ha jól értelmeztem, hogy a kandalló mellett kell e a nappaliba radiátor? Hát kell! Hogy miért, azt előttem leírták.

Semmiképp nem akarlak lebeszélni a fás kandallóról, mert tényleg hangulata van, amit semmi nem tud pótolni, legfeljebb utánozni, de nem mindennapos használatra, csak erre alapozva.

2022. okt. 17. 12:41
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat.

Igazatok van és a férjemnek is.

De megéri, hogy legyen, hisz pótolhatatlan hangulatot ad.

2022. okt. 17. 12:50
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

A kandalló a tábortűz utan a legrosszabb hatásfokú felhasznalása a tüzifának.

Kandallót azért "kell" most betervezni az új hazakba, hogy meglegyen a megújuló energiahányad papíron.

Fűtést ne alapozz rá, radiátor mindenhova kell.

Ha fával fűteni is akarsz, nem csak hangulatnak begyújtani, akkor cserépkálya a barátod, az tényleg simán befűt egy ekkora teret is, ha középen van.

2022. okt. 17. 13:13
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ahol ismerőseimnél ilyen kandalló van, mindenhol van mellette vagy radiátor, vagy padlófűtés, vagy szegélyfűtés....
2022. okt. 17. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!