Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy tehetném kevésbé zsúfoltt...

Hogy tehetném kevésbé zsúfolttá a lakást?

Figyelt kérdés

egy szobás lakás,a szoba viszonylag nagy de sok holmi van benne.Minden info a képen leÍrva:

[link]

tudom,túl sokat ne várjak tőle,de mégis jobb lenne kicsit lazábbra venni valahogy. Ötleteket várok. Köszi :)

2010. szept. 16. 11:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

- A fürdőszobába biztos fregolit tennék, a kinyitható megmaradhat vésztartaléknak, ha olyan sokat, vagy épp nehezebbet mosol.

- A bicikli szerintem is fel a falra, sokféle kampós megoldás van, ha nem fér el a fogas (az a cipőszekrény fölé kerülne) helyén, akkor a mostani helyén is kevesebb helyet foglal.

- A kanapénál nagy kérdés, hogy ti használjátok-e, ha nem, akkor az ágy mellé függőlegesen tenném (kicsit térelválasztó is), és mellé a komódot az ajtó mellé.

A tv így az ággyal szemben lenne, a sarokba meg még egy szekrény beférhetne.

- Nem tudom, mennyire méretarányos a rajzod, lehet, hogy ha egymással szembe teszitek a számítógépasztalokat, akkor kevesebb helyet foglal (pl. a szekrénynyitáshoz a széket kell odébbhúzni addig), vagy legalábbis optikailag más képet ad.

- A spájz másik felében mi van? Nem lehetne több szgépes cuccot oda kirakni, és akkor a ruháitok bent jobban elférnek?

2010. szept. 16. 14:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs kanapém, csak franciaágyam. Vettem rá egy csomó díszpárnát, és ha jönnek hozzám barátok, egyszerűen felkuporodunk körbe az ágyra, és nekidőlünk a párnáknak. Hangulatosan lehet így beszélgetni, még soha senki nem reklamált, hogy miért nincsen fotel vagy kanapé. Persze hozzám csak közeli barátok és családtagok szoktak jönni, az más, ha olyan körben mozogtok, dolgoztok, ahol pofavizitek is vannak.
2010. szept. 16. 14:11
 13/16 anonim ***** válasza:

ne a kanapét hajíts ki, hanem az ágyat. napközben rá lehet ülni úgy is, ha leteríted pléddel, felpolcolod a végébe az ágyneműt.

mi mindig ezt csináltuk.

ha nagyon illusztris vendég jött, beágyaztunk. a barátaink nem szövegeltek miatta.

2010. szept. 17. 00:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem dobozolj!:D az a legjobb mindenre! nálunk a kamra volt olyan, hogy egy tűt nem tudnál leejteni, macskaalom, vödör, porszívó, zacskók tömkelege mindenhol, de polc, egyszerű lap felfúrva, papírdobozok, mindent belehányni, aztán felrakod, csakhogy meglegyen,ha nem akarod kidobni. Be tudod rakni aztán a szekrénybe, kamrába, és ami nemkell, gondolok itt magazinokra, stb, dobd ki, ha nem akarod, akkor antikvárium, vagy ha van kozmetikus, fodrász, fogorvos ismerősöd, add oda neki, ők imádják:) Hülyén néz ki, de nem tudod az egyik szárítót átrakni a konyhába az ablakhoz? Ha esetleg oda elfér.. Vagy most jut eszembe. Apuéknál volt ilyen felfúrt szárító a kád fölé, tudod,hogy leengeded, kiteregetsz, felhúzod, aztán ott szárad. MEgszáradt, leengeded.. Tudod.:D Szóval azt ki lehetne próbálni.(szerintem).

Most nincs több ötletem, de ha lesz, majd írok:D váalszolj kérlek, hgoy valami megvalósítható-e.

2010. szept. 19. 20:44
 15/16 A kérdező kommentje:

a szárító jó ötlet! szét is nézek teszveszen! :)

a dobozolás viszont már megvan,és így sncs sajnos hely:(

2010. szept. 19. 20:48
 16/16 anonim ***** válasza:

A szobában lévő két szekrény helyett biztosan egy gardróbot csináltatnék. A két asztalt is leszűkíteném egyre, s betenném a TV helyére. A franciaágy helyére egy olyan sarokpamlag kerülne, ami este ágyként szolgálhat, de napközben össze lehet csukni, s többen is elférnek rajta.

pl. ilyen: [link]

[link]

Esetleg, ha szeretnétek, akkor egy egyszerű polcszerkezetet vagy nappali berendezést tehettek arra a falra, ahol a két asztal állt korábban. Persze úgy, hogy az közre fogja a TV-t.

[link]

[link]

DE lehet csak egy komód is vagy polc. (ha sok könyvetek van)

A sarokülő elé egy dohányzóasztal.

Nem tudom, mennyire fontos neked a spájz, de ha nem annyira, akkor meg lehetne szüntetni, s helyette ez lehetne a szárítók tárolóhelye, amikor nem használod. (Bár a szárítókra van jobb ötletem)

Ha marad a spájz, úgyis oké.

A bicaj és a fogas helyzetét megcserélném, vagy ha befér az ajtó mögé a bicaj, ott jobb lenne. A Cipős szekrény mehetne a beugró részbe (ahol most a fogas van)

A konyhában az ablak alá csináltatnék egy munkapadot, ami alá beférne a hűtő. Ha a hűtőtök nagyobb, akkor a gáztűzhely helyére kerülne, a gáztűzhely pedig az ablak alá (nyilván beépítve a munkapadba) Így lenne elég tárolóhelyed, s így az ajtó melletti szekrényre semmi szükség. Még helyet spórolhatsz, ha falra rögzített az étkező asztalod és fel lehet nyitni, ha esztek, le lehet csukni, ha nem, de már így is nagyobb hely marad, ha átvariálod a konyhát.

A fürdőszobában a megoldás a falon lévő ruhaszárítós radiátor.

[link]

Ha ennyit nem szeretnétek költeni rá, akkor egy olyan megoldás is él, hogy a levegőbe emelhető és csigával leereszthető fából készült szárító kötél. Ezt, mikor nem kell, akár ruhástól is fel lehet a plafonba emelni, s nem zavarja a közlekedést.

[link]

[link]

Fregoli ruhaszárító.

Jó pakolászást!

2010. szept. 19. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!