Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mennyi pénzt kell szánnunk...

Mennyi pénzt kell szánnunk jövőre egy új konyhabútorra?

Figyelt kérdés
Tavasszal tervezzük kicserélni a régi, 15 éves konyhabútorunkat. U alakú, 240x170x240 cm-s bútor kell a konyhánkba. Egyelőre csak nézegetünk, tájékozódunk az árakról, de hát minden nagyon drága... Szerencsére gépeket nem kell vásárolnunk, azok mind újak, mosogató tálca és ahhoz csaptelep kell majd új. Azt sem tudjuk még, hogy bútorboltból vegyük, vagy csináltassuk, nagyon szeretnénk igazi fából, de az szinte megfizethetetlen, így szerintem marad a bútorlap. Kb. 400.000- 500.000 forintot szánnánk rá, ennél többet nem igazán tudunk most rá költeni, de a csere már mindenképpen szükséges. Érdemes ennyiből belevágni, lehet normális bútort kapni ennyi pénzért? Ti a bolti méretre gyártást, vagy az asztalost javasolnátok? Konkrét tippek is jöhetnek akár Győr és környékéről!

2021. dec. 17. 15:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%

"de a csere már mindenképpen szükséges. "

Miért pontosan?

Lehet, hogy bizonyos részei felhasználhatók az újhoz.

Pl. a szerelvények a legdrágábbak, ha azokból maradt jó, akkor azt már nem kell venni.

2021. dec. 17. 15:26
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk 2 éve volt 470 körül, szintén U alakú. Boltban gyártattuk egyedileg méretre, gépek nélkül.
2021. dec. 17. 16:13
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Az IKEA tervezőprogramjával meg tudod csinálni nagyjából a beépítést, és kidobja az árat is.

[link]

2021. dec. 17. 16:35
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy a Mömax milyen minőséget ad, csak tájékozódásképpen ez egy 2,40-es blokk, 170ezerért:

[link]

Nektek majdnem 3x ennyi bútor kell... tehát az az ár, amit írsz, kb reális lehet...

2021. dec. 17. 16:39
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
Ha szerkezetileg oké, nem nyeklik, a legolcsóbb, ha csak az ajtókat cserélitek le. Ha meg fa az ajtó, akkor még érdemesebb csak felújítani.
2021. dec. 17. 17:19
 6/15 anonim ***** válasza:
88%

Ahogyan az 5-ös írja!

Az összes konyhabútor ugyanabból a filléres (kb. 2-3ezer Ft/m2-es) bútorlapból van legyártva, mindössze az ajtók és a fiókok előlapjának a színe és a formája különböző.

Az ügyeskedő asztalosok, ezt fizettetik meg a semmihez sem értő kuncsaftokkal.

Tehát ha amúgy egyben van, akkor elég a frontot cserélni.

Ez árban a töredéke lesz, mint egy komplett cserének.

[link]

2021. dec. 17. 17:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi is csak az ajtókat cseréltük le (negyedáron) és senki meg nem mondja, hogy az egész nem vadiúj.
2021. dec. 17. 17:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak az ajtókat cseréltem le, amit pontos méretre legyártottak.

Csak le kellett csavarozni a régit és felcsavarozni az újat.

Csavarhúzója meg van otthon mindenkinek.

Amúgy 80ezerből megúsztam az egészet a sok-százezer helyett.

2021. dec. 17. 17:53
 9/15 anonim ***** válasza:
57%
Ha a pénz számít akkor az Ikeát tudom javasolni.
2021. dec. 17. 18:43
 10/15 anonim ***** válasza:
41%
Ha a pénz nem számít akkor az Ikeát tudom javasolni.
2021. dec. 17. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!