Sonoma tölgy (és fehér) konyhabútorhoz milyen színű padló illik?
Ilyen a konyhabútor, amit rendeltünk: [link]
Nehezen megy a döntés, mert még nem is érkezett meg. Szerintetek milyen szín illik ehhez? Nemsokára meg fog érkezni ezért minél hamarabb választanunk kellene, hogy mivel burkoljunk a konyhában.
Egy színárnyalat-ötlet is nagy segítség lehet nekem! (nem pl. "barna" hanem kicsit konkrétabban, köszi!)
Csempe is lesz? Ha igen, milyen színű?
Én padlónak mindenképp valami semleges színt választanék és nem túl világosat a praktikusság miatt. Esetleg sötétszürke matt lapok? Bézset én nem választanék, mert túl kicsi lenne a kontraszt a sonoma tölggyel, és ugyanúgy semmilyen barnás árnyalatot nem választanék, mert nem igazán passzolna a sonomához.
Ha nem szereted a túl sötét színeket, a világos szürke is járható út, a falak meg lehetnek egészen világosak, fehérek akár és akkor összhatásban nem lesz sötét a konyha.
Első vagyok, összeszedem neked pár pontban, hogy én mit tanácsolnék:
1. nézegess pinterested, sok ötlet van fent. nagyrészt fehér konyhákat fogsz amúgy találni.
2. fehér/semleges színek, mert azok nagyjából időtállóak, míg pl. a színes dologok általában hol divatosak, hol kimennek a divatból. a semlgese színekkel nem lehet mellényúlni.
3. jól néz ki, ha a konyhapult és felső szekrények közti rész csempézve van és az valami mintás csempe. mert ugye ha a többi része a konyhának semlges és egyszínű, akkor ez a kis rész elég jól ki tudja emelni a konyhát.
4. saját tapasztalatból mondom, hogy a ha világos járólapot választasz, hozzá pedig világos fugát, egy-két év múlva koszosnak fog tűnni a fuga, akárhogy is takarítod, ezért javasoltam az előző kommentben a sötétszürkét.
5. az ilyen nagy lapok jól tudnak kinézni, ha kellően nagy a konyhád
csempemania.hu/components/com_jshopping/files/img_categories/ARAN_Remos1.jpg
6. mindenképp olyan járólapot válassz, amik nem csúsznak (R10 vagy R11)
Padlónak valami sötétebb beton utánzatot választanék nagyméretű lapokból.
Ilyesmi:
Hátlapnak meg valami hasonló akril/üveg megoldást, mint ami a szekrényben van üveg. Falat vagy fehérre festeném vagy valami extrahalvány szürkés-mentás árnyalatúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!