Nagyon kicsi egy 16 éves tinédzser számára egy 12 négyzetméteres szoba?
Egy átlagos magyarnak nem. Ha milliárdosok a szülei, akkor igen. Ha 50 éve élt volna, amikor a legtöbb gyereknek nem volt saját külön szobája, akkor nem. Ha a világ 80%-án élne, ahol szintén nincs a gyerekeknek külön szobája, akkor nem.
Csak ezt akartam érzékeltetni, hogy ez nagyon helyzet függő. Ha erre van pénze a szülőknek, akkor el kell fogadni. Nem tragédia. Nem emlékszem pontosan, az én szobám is olyan 12-15 négyzetméter lehetett.
Hivatalosan 12 m² a minimum, amitől teljes értékű szobáról beszélünk, az annál kisebb csak félszoba! És szerintem is ez teljesen élhető méret, még felnőtt számára is, feltéve hogy nem kell az átlagnál több dolognak beférnie! Itt most mégis mit számít, hogy az illető hány éves, vagy milyen nemű, de komolyan? A lényeg hogy mennyi és mekkora bútora van, és hogy azokat hogy lehet elrendezni, ha figyelembe vesszük az ajtó és ablak helyzetét is!
Mi 2010-ben vadiúj építésű sorházi lakásba költöztünk, ami nem volt kicsi, 93 m²-en 3 szoba + nappali, és ennél nagyobb szobák nem voltak: 12 + 12 + 11 m², és elsősorban családokra lettek tervezve!
Gondolom, akkor eddig csak nagyobb, 16, 18, és/vagy 21 m²-es szobákhoz voltál szokva, ha szerinted 12 nagyon kicsi!
Ez egy 3x4-es szoba. Az en szobam is kb ekkora volt. Egy agy elfert, iroasztal, szamitogep meg egy ruhasszekreny.
Franciaagy nem fer el tehat a baratod nem fog tudni ott aludni ha van/lesz, vagyis csak nehezkesen. Mikor a felesegemmel meg nem voltunk hazasok es ott aludt akkor 2 agyat raktunk a szobaba de akkor hely mar nem nagyon volt masnak.
Vegulis alvasra jo, jobb mint ha szoban kellene osztozni a testvereddel.
Igen.
Ha csak a saját cuccai vannak bent, tehát nem tárolnak benne mást még a szülők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!