Miért raknak a vidékiek a konyhaszekrényekbe papírt?
Azért rak valaki ( ez a lakhelytől független), mert egyszerűbb a takarítás, higiénikusabbnak gondolja stb.
Én meg nem háborodom fel azon, ha azt mondják, hogy vidéki... mivel nem a fővárosban lakom, vidéken élek. Mi is mondjuk, ha pl. a szomszéd városból jár be dolgozni, hogy vidékről jár be.
Nem tudom, mi nem szoktunk.
De igazából azt se tudom, hogy vidékinek számítok-e vagy nem:
18 évig Pécsen laktam. Akkor úgy tudtam és így hallottam mindenkitől, hogy vidékinek számít az, aki különböző falvakban vagy egyéb kis településeken lakik.
Aztán 7 évig Budapesten laktam. Ott megtudtam, hogy a budapestiek szerint, aki pl Pécsen lakik, az is vidékinek számít és csak a budapesti lakosok nem vidékiek, az ország többi lakosa az.
Ezután most 2 éve megint visszaköltöztem Pécsre. De ezek után most nem tudom eldönteni, hogy mi is vagyok, vidéki, vagy sem. Mert ha itt Pécsen azt mondom valakinek, hogy vidéki vagyok, akkor azt hiszi, hogy valami faluban lakok. Pedig nem, hanem Pécsen! De viszont budapesti felfogás szerint pedig az vagyok. Akkor hogy is van ez? Mintha lenne némi fogalomzavar.
nagyim tett. és vidéki volt! :D
én nem teszek, mer bunkó pesti vagyok.
valójában: mert qurva hülyén mutatna a full modern konyhabútorban egy papírlap.
Végigolvastam a válaszokat, vicces, hogy mennyire nem a kérdésre válaszolnak az emberek :)
A papír rakása nem a korodtól és nem a lakhelyedtől függ. A régi konyhaszekrényekben még kezeletlen fából vannak a polcok. Ezt nem lehet takarítani, így nem lenne higiénikus, ha ezzel érintkeznének a poharak például. Azért tesznek rá papírt, mert az ugye cserélhető, ezáltal higiénikus.
És hát jellemzően az idősebbek, illetve a vidékiek rendelkeznek ilyen régi szekrényekkel, mivel a városiaknál jellemzőbb, hogy új bútorokat vesznek, vidéken még sok helyen ma is öröklődnek ezek a dolgok, nem a szemétbe mennek. De aki idősebb pesti ismerősöm volt, az kifejtette, hogy ők max. tízévente lecserélik a bútort, hogy szép új, divatos legyen. Ezért nincsenek már ilyen szekrények Pesten.
Bár nekünk pont van, mert a párom nagymamájának a lakásában lakunk és az itt talált dolgokból rendeztük be, mivel pénzünk az nem nagyon van. De én is inkább a konyharuhára szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!