Ha be kell kötni 4 falilámpát berendezett(nem szerkezetkész hanem lakott) lakásba, akkor is kulcsot kér a villanyszerelő? Vagy van olyan aki ilyenkor úgy is vállalja hogy ott a tulaj? Mennyi ideig tart 4 falilámpa bekötése?
Fél, egy óra lehet.. Én nyilván akkor mennék, amikor otthon van a tulaj.
Az a baj az én főnökömmel is, hogy sokszor azt mondja.. ott vagyunk 8-ra.. ebből persze szinte mindig az lesz, hogy 10 körül megérkezünk.. Ezért nem jó, ha a tulaj csak 1-2 órát ér rá.. tényleg nehéz előre kiszámolni az időt.. Ha nem tudja megígérni, hogy önnél kezd, akkor nem lesz pontos.. ezért kéri a kulcsot (gondolom ön sem ér rá egész nap)..
Köszi. Fél-1 óra az egy lámpa ugye, akkor 4 lámpa az kb 3 óra?
Értem hogy van csúszás, és lemondás is lehet, mikor hirtelen felszabadul az ideje. Ezért nem is értem miért kell napokkal előtte fixre megbeszélni, miért nem lehet körülbelülre megbeszélni, és aznap pontosítani, és addigra odamegy a tulaj ha szól a szerelő hogy ma/most alkalmas neki hamarosan, mert úgy alakult a napja.
Tényleg utolsó, nem is értem, régebben beszélgettem ismerős villanyszerelővel aki azt mondta őt nem zavarja ha miközben dolgozik, más szaki is ott van. Na de akkor hogy felügyeli hogy ne kapcsolják fel figyelmetlenségből a munkájuk hevében a főkapcsolót? A logikus tényleg az lenne ha ketten mennek villanyszerelők, és az egyik felügyel, és segít néha.
Akkor hogy lehet hogy sokan meg egyedül dolgoznak?
Én úgy tudom, hogyha cégnél van valaki, akkor párban kell dolgozniuk.. Nem az miatt, hogy figyeljen a kapcsolókra, hanem mondjuk, hogy ne ragadjon bent az áramkörben a másik.
Engem sem zavar, ha több szakma dolgozik, elmondom egyszer hangosan, hogy nem kapcsolja fel senki, és kész. Amúgy nem szokott probléma lenni az áram alatt való szerelés sem.. Egyik villanyszerelőnél sem akit ismerek.. persze nem szabadna.
Mi általában új épületeket csinálunk, ritka, sőt már nincs is javítás, áthúzás, meg semmilyen kis munka.. Szóval tulajdonképpen nincs is áram a lakásokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!