Milyen márkájú kapcsolócsaládot válasszak otthonra? Most lesz teljes villanyszerelés, szeretnék egy tartós, de viszonylag alacsony árú szerelvénycsaládot választani. Villanyszerelő mit mondana?
Láttam a Mentavillnél Sonata szerelvényeket, egész tetszetős, de a Valena is nagyon tetszik - a kettő között árban viszont ~30% különbség van. Ér ez ennyit?
Sajnos további műszaki infókat még nem találtam erről a Sonata családról, lehet csak valami kínai termék. A Legrandot ellenben ismerjük, csak kicsit sokallom egy-két szerelvénye árát. Ugyanakkor a Prodax Classic családtól nem sokkal drágább, de az a lekerekített forma meg nem tetszik.
Márka szerint melyik a legmegbízhatóbb? Bárkinek aki tud segíteni, valamit tanácsolni, előre is köszönöm!
Egyébként a Legrand Valena családnál maradtunk. Fehér színű, hagyományosnak mondható, szögletes kereteket választottunk. Kb másfél éve vannak használatban, egyelőre mind hibátlan (bár ez csak azt jelenti, hogy a felszerelésnél egyik sem volt rossz és még azóta nem hibásodott meg egyik sem).
Viszonylag csendesen billennek, első kapcsolásra működnek is rendesen, úgyhogy másoknak is ajánlom ezt a szerelvénycsaládot, hogyha érdeklődik, hogy milyen márkát kellene választani a kapcsolók, dugaljak vásárlásakor.
Még annyi, hogy nálunk a villanyszerelő azt mondta, hogy nyugodtan csökkentsek a dugaljszámon, nem szükséges a hálóba 4-5 dugaljat is lerakni (EGY FALON, tehát nem az egész helyiségben), mert ugyanott vagyok ha elosztót használok. Na ennek ne dőljetek be, mert azóta is csak 2 dugaljunk van, az egyikből lóg ki az elosztó, a másikat meg telefont tölteni, stb mindig kell valamire, úgyhogy inkább a kialakításkor tegyetek több dugaljat, semmint amikor szükség lenne rá, akkor gondolkodjon az ember, hogy hova is dugjam, hogy közel is legyen, meg könnyű legyen kihúzni is, meg stb.
Egyébként köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!