Megbantad hogy az Ikeabol rendezted be a lakasod vagy jó 5let volt? Es mennyibe kerult?
Részben az Ikeából rendeztük be most az első házunkat. Voltak már onnan bútoraink, több év alatt nem lett semmi bajuk, elégedettek voltunk velük mindig.
1milliót költöttünk összesen bútorokra, minden új. Ami ezek közül IKEA, az 340.000 körül volt (most gyorsan megnéztem), ebből ami kijött: ágy, 2 éjjeliszekrény, tv bútor, nagy könyvespolc kiegészítőkkel, ebédlőasztal, cipőtartós pad, és még némi csecsebecse (szőnyegek, törölközőtartók és hasonlók).
A konyháik nekem nagyon nem tetszettek, jobb áron csináltattunk. A gardróbszekrény is jóval olcsóbb volt máshol. A többi bútor terén szerintem jó a kínálat.
Nem onnan rendeztük be teljesen, de van onnan bútorunk. Vannak bútortípusaik, amiket kifejezetten szeretek, jól pakolhatók, azonban pl. a konyhabútornál már nem tartom költséghatékonynak annyira, ahogy nagy gardrób szekrényeknél sem (pl. PAX és egyebek, amiket helyre, személyre lehet szabni). Ezeket inkább megcsináltattuk asztalossal. Árban kb. ugyanott voltunk.
Számomra a minőséggel nincs baj, vagyis nyilván egy 25 ezer forintos szekrénynél nem olyanra kell számítani, mint amit egy asztalos rakott össze az embernek komolyabb anyagból, de ez minden más áruházra is igaz azt gondolom. A 10 éves bútorok simán bírják a kiképzést, szeretem őket. A problémám inkább az, hogy "hülye" méretekkel rendelkeznek, minden irányba pár centivel szélesebb, mélyebb, mint bármilyen más kereskedelmi forgalomban kapható nem ikea bútor.
Ugyanez a kiegészítőikre is igaz. Minden dobozt, rendszerezőt, tárolót ikea kompatibilisre terveznek, szabvány szekrénybe véletlenül sem fér be mondjuk kettő egymás mellé. Úgy emlékszem hasonló gond van a konyhával is. A saját gépeikkel, tartozékaikkal, kiegészítőikkel kompatibilisek csak talán, hogy mindent ott kelljen megvenned hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!