Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Milyen színekkel rendezted be...

Milyen színekkel rendezted be az otthonod különböző helyiségeit?

Figyelt kérdés

Nincs érzékem a lakberendezéshez, ezért tanácsokat kérek.

Egy helyiségbe 2-3 színt szeretnék.

A fürdőszobába lehetne szürke, bézs, lila? Vagy nem illik egymáshoz? És a többi szobába?

2019. júl. 27. 12:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott valami, a hálóban fekete bútorok vannak. Ahhoz illene, ha a másik két szín sötétkék és mályva lenne?
2019. júl. 27. 12:14
 2/11 anonim ***** válasza:
56%

Fekete és sötétkék kizárt! A mályva...hát...necces, bátorság kell hozzá. Van ez a színkör-dolog, ezzel nem nagyon nyúlhatsz mellé. Az egymással kb. szemben lévő színeket nézd.

[link]

2019. júl. 27. 12:53
 3/11 A kérdező kommentje:
Miért kizárt a fekete és a sötétkék, és miért kell bátorság a mályva színhez?
2019. júl. 27. 13:12
 4/11 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem egyáltalán nem illenek össze. No de mint tudjuk ízlésről nem lehet és nem is érdemes vitatkozni, tehát ha neked úgy tetszik, hát legyen úgy! Csak akkor ne kérj tanácsot.
2019. júl. 27. 13:17
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

Úgy rendezd be, ahogy neked tetszik! Eszembe nem jutna erről közvéleménykutatást tartani.

Mi fogunk ott lakni,vagy te?

De ha nagyon adsz a dizájnra, akkor vagy fogadj egy szakembert és átbeszélitek a helység adottságait figyelembe véve, (nagyság, keskeny, széles, magas, alacsony, benapozottség, stb)

vagy itt körülnézel, hogy neked melyik jön be.

[link]

2019. júl. 27. 13:19
 6/11 A kérdező kommentje:
#4 Mekkora bunkó vagy. Csupán indokot kértem a válaszodhoz, nem megkérdőjeleztem azt.
2019. júl. 27. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálam minden fal fehér, a padlózat szürke, a szobabútoraim egységesen sötét diószínűek, a kárpitok homok és fahéj, a kiegészítők (szőnyeg, sötétítők) szürkés-kékes-türkizek.

Díszpárnák, kerámiák, növények azok meg mindenféle.

Mondjuk annyi feltételem volt a kárpitokat illetően, hogy semmi nem lehet mintás, mert az nekem egy katyvasz, .... de nem vagyunk egyformák!

2019. júl. 27. 13:45
 8/11 A kérdező kommentje:
#7 Ez jól hangzik. A türkiz színt is szeretem.
2019. júl. 27. 13:58
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Fekete bútorokhoz nem választanék sötét falakat.

A színkört valóban érdemes figyelni, az egymással szemben álló (a kör két ellentétes oldalán lévő) színek passzolnak legjobban egymáshoz, ezek az ún. komplementer vagy kiegészítő színek.

A bézs mondjuk viszonylag általános, az bármihez illik szinte.

Fürdőbe én inkább egy szín variációit választanám, pl az apró mozaikos csempe kevert színekkel szürkétől a sötét liláig minden árnyalatban, vagy ha a sávos megoldást választod, akkor a te színeidnél maradva kétféle lila csempe (sötétebb alul) egy bézs vagy halványszürke fallal.

Szobák esetében választanék egy fő színt, és ahhoz igazitanám a többit. Fekete bútorhoz bármilyen világosabb színű fal illik. Ha megvan a fal színe, akkor ahhoz választanék drapériákat és szőnyegeket a fent említett színskála segítségével.

Nálunk pl a fal narancssárga (ez adott volt), így a függöny, szőnyeg kékek, a bútorok meg leginkább natúr fa színűek, ami mindenhez illik. Illetve ezen kívül bézs-barna árnyalatokban gondolkodtunk még, ami a bútorokkal harmonizál.

2019. júl. 27. 14:06
 10/11 A kérdező kommentje:
#9 Köszönöm. Sajnos a falak színe adott, de szerencsére elég semlegesek.
2019. júl. 27. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!