Kezdőoldal » Otthon » Kert » Veteménykert ásás?

Veteménykert ásás?

Figyelt kérdés
Veteményest szeretnék a kertemben. Gazos, tarackos terep. Tavaly a kert másik végében már tavaly csináltam veteményest, akkor nagyon felástam, a tarackos földdarabokat kiszedtem. De az olyan csúnya lett, hogy nem igaz, meg olyan mély lett az egész, bár termés az volt bőven. Most úgy csinálnám, hogy a talajt csak fel lazítanám ásóval, várnék pár napot, majd átkapálnám, s az elhalt, elszáradt gázokat gereblyével kiszedném. Sajnos a telek is emelkedős, de szeretném, viszonylag szabályos lenne a veteményes.
2019. márc. 31. 21:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Koszonom. Glialka az jó?
2019. ápr. 1. 15:18
 12/16 mindentudó99 ***** válasza:
Jó de az a legdrágább. Vannak ugyan ilyenek más néven jóval olcsóbban.
2019. ápr. 1. 15:33
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is kipróbálom. Mondjuk tavaly nem gyomírtóztam, bár szinte mindig kapálni kellett a földet. Termés is volt bőven. De tényleg nem érdemes ezen spórolni. S akkor nem kell jövő évig várni a szer hatásával?
2019. ápr. 1. 16:07
 14/16 mindentudó99 ***** válasza:
Dehogy kell!.
2019. ápr. 1. 16:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Megerősítem, jól írja Mindentudó. (Nem tud mindent, de ezt a témát tökéletesen tudja. :)

Most már zöld a tarack, le kell fújni glifozáttal, mivel fejletlenek a levelek, érdemes legalább 3 %-ossal.

Palántázni már másnap is lehetne közéjük, a felásással 7-10 napot várni kell.

Minél mélyebben ásol, annál szebb termésed lesz.

A Glialka árának feléért adják más néven ugyanazt az összetételű szert. Úgy kell kérni a gazdaboltban, hogy a legolcsóbb glifozátot kéred, mindben ugyanaz van ugyanolyan töménységben.

2019. ápr. 1. 17:35
 16/16 anonim ***** válasza:

Ja, még az kimaradt, hogy tapadásfokozót is használj, mert enélkül leperegnek a permetcseppek a tarack leveleiről, olyanok, mint a vízlepergető anyagok, mikroszkopikus szőrökkel fedve. És nagy porlasztással szórj, hogy sok apró csepp keletkezzen, mert úgy lesz jobb a fedettség.

Szulák ellen is tökéletes a glifozát, virágzáskor a legjobb, de már 15-20 cm-es hajtások esetén is ki lehet nyírni. Ennél 5 %-os töménység kell, célzottan a levelekre, nem totálban a földre.

2019. ápr. 1. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!