Kezdőoldal » Otthon » Kert » Veteménykert ásás?

Veteménykert ásás?

Figyelt kérdés
Veteményest szeretnék a kertemben. Gazos, tarackos terep. Tavaly a kert másik végében már tavaly csináltam veteményest, akkor nagyon felástam, a tarackos földdarabokat kiszedtem. De az olyan csúnya lett, hogy nem igaz, meg olyan mély lett az egész, bár termés az volt bőven. Most úgy csinálnám, hogy a talajt csak fel lazítanám ásóval, várnék pár napot, majd átkapálnám, s az elhalt, elszáradt gázokat gereblyével kiszedném. Sajnos a telek is emelkedős, de szeretném, viszonylag szabályos lenne a veteményes.
2019. márc. 31. 21:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Ez remek ötlet, de mi a kérdés?
2019. márc. 31. 21:24
 2/16 anonim ***** válasza:
Hogy mélyen ástad,az nem volt baj .
2019. márc. 31. 21:37
 3/16 A kérdező kommentje:
Mélyen ástam, csak én hülye a használható földdarabokat is eldobtam tavaly.
2019. márc. 31. 21:40
 4/16 mindentudó99 ***** válasza:
A tarackot le kell gyomírtózni mindenképpen. Nagyon szívós csak ez segít.
2019. márc. 31. 22:13
 5/16 anonim ***** válasza:

Az nagyon helyes volt tavaly, hogy a tarackfüvet kiszedted! Ha ebből nem szeded ki, akkor a tarackfű tökéletesen el fogja nyomni a kultúrnövényt!

De természetesen nem földdel együtt kell kidobálni. Kiásod, aztán megfogod a kupacot a fűszálaknál és ütögeted az ásó éléhez. Addig ütögeted, amíg a föld döntő többsége le nem jön róla. Utána a gaz megy az odakészített vödörbe, és ásol tovább. Én minden ősszel így ások, tehát minden gazt kiszedek. Nálam az apró szulák a nagy ellenség.

2019. márc. 31. 22:24
 6/16 anonim ***** válasza:
A kiásott földet át kell rostálni, nemcsak a kövek, építési törmelék, hanem a gyökerek, tarack stb. is fennmarad.
2019. márc. 31. 23:35
 7/16 anonim ***** válasza:

Bérelj ki egy rotakapát.

Utana kiszeded a tarackot, meg ami e oda kell.

Az a jo hogy mélyen felástad.

2019. ápr. 1. 06:34
 8/16 mindentudó99 ***** válasza:
Bár már írtam tarackra gyomírtó kell. Ha egy miliméter gyökér a földben marad akkor hiába dolgoztál.
2019. ápr. 1. 07:01
 9/16 anonim ***** válasza:

Ez igy van de van olyan gyomirto amelyiknel használat utan lehet ültetni?

Ha most legyomirtozza majd felássa akkor jovöre lesz vetemény nem?

Komolyan erdekel.

Használok gyomirtót de nem a veteményesbe.

2019. ápr. 1. 09:32
 10/16 mindentudó99 ***** válasza:
Persze hogy van. Veszel valami totális glifozát tartalmú gyomírtót aztán lepermetezed a gazt. Zöld részeken a levélen keresztül szívódik fel. Ha rotálni ásni akarod várj vele egy hetet hogy jól felszívódjon. Természetesen az évben már vethetsz bele. Ha rászáradt a növényre a gyomírtó már akár lehetne is közé palántázni de igye gazba nem szoktunk. Sajnos tarack ellen más egyszerű megoldás nincs
2019. ápr. 1. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!