Mi baja lehet a rotának?
Nem sok az a 3 cent? Én 1-et se mertem még beletenni egyszerre.
Ismerősöm a féktisztító spray-re esküszik, nehéz indításnál.
Benzincsap meg van nyitva? Gyertya nedves?
Első indításnál legyen tele a tank, vagy legalább kétharmadig.
Mielőtt bármit próbálnál, szerintem érdemes megpróbálni, hogy egy pillanatra orra állítod a gépet (függőlegesre), vagy esetleg túl is billenteni, ez az egyszerű dolog is csodákra képes néha. Tényleg csak egy pillanatra, mert folyni fog belőle a benzin így felállítva.
Ha a benzin esetleg megvan már egy éves benne, akkor érdemes lecserélni. Biztos fogják itt írni neked, hogy már a két hónapos benzin se jó, de nekem van vagy 10 benzines kisgépem, és féléves vagy régebbi benzinnel is mindig indulnak rendesen. 1 év azért már határeset.
Ha a beleöntött benzintől beindul,de le is áll,akkor a karbi tűszelep leragadt,letapadt membrán,vagy dugulás az üzemanyag rendszerbe,hanem indul így sem,akkor gyújtás hiba.
Ilyen egyszerű megkeresni,hogy melyik részén keresd a hibát.
A benzin helyett használható a féktisztító a légszűrő helyén befújva,de ebből nagyon keveset,mert ha nagyon sok,akkor repülhet a hengerfej.
Nyúlj bele a gyertyapipába és indítsd.Ha ráz,akkor rossz a gyertya.Nehogy!
Vedd ki a gyertyát és próbáld meg másik,lehetőleg új gyertyával,vagy ha ez nincs,akkor lecsavarni a pipát a kábelről és a kábel végét közel tenni a hengerhez és úgy ellenőrizni gyújtáson.Ha most sötétben csinálod,akkor még azt is kiderítheted,hogy nem e húz át valahol.Ha nem látsz áthúzást akkor inkább szerelő, ha nincs szikra.Vagy még a burkolatok levétele után nézd át,hogy minden vezeték a helyén van e.Ha valahol letestel ,akkor sincs szikra.Ez igaz a leállító kapcsolóra is,mert slusszolja,testeli a gyújtást és úgy állítja le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!