Almának fedetlenül pincében tárolva lehet valami baja?
Attól is függ, hogy milyen állapotban van, ütődött, hibás vagy nem, de a fajta is számít. Van ami alkalmatlan pincében tárolásra.
Szellős, száraz helyre érdemes tenni úgy, hogy ne érjenek össze, vagy átnézni rendszeresen.
Mit értesz azon, hogy fedetlenül? Letakarva senki nem tárolja (legalábbis, aki ért hozzá), mert tönkremegy.
Egy kollégám borospincében tárolja, és nem megy tönkre neki különösebben. A keletkező szén-dioxid ugyan probléma lehetne, az nagyon felgyorsítja az érést, de a bor erjedése idején még nincs ott az alma. Az alma meg etiléngázt állít elő, ez is erős érésgyorsító, de az meg könnyebb a levegőnél, tehát kimegy az ajtón.
A pinceajtót csak a fagyok idején csukja be, addig szellőzik, megy le a hideg.
Ha lefeded, attól csak rosszabb lesz....
Nem a legjobb egy nedves pince, de ha nincs más, a kerti mínuszoktól minden jobb.... :)
Én idén a garázsba polcoltam fel az almát. Amúgy a ház fűtetlen (vagy alig fűtött) helyiségeibe szoktam tenni szekrények tetejére, de most pakolászunk, ezért nem mehet oda, meg amúgy is sok van...
Pince nálunk nem túl nyirkos. Viszont ott tárolom a krumplit. Az pedig köztudott, hogy krumplit nem tárolunk almával egy légtérben, mert az alma csíráztatja a krumplit, a krumpli meg rohasztja az almát. :)
Egy rokonom nagy vesszőkosárban tárolja az almát úgy, hogy minden egyes almát egy újságpapír-lapba csomagol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!