Mi baja lehet az euphorbia trigona növényemnek?
A kaktuszokkal együtt teleltettem, egy átlagban 5-10 fokos helyiségben. Ahogy a kaktuszoknak neki se adtam vizet. Gombaírtót kapott a teleltetés elején.
A hajtások tetejétől kezdett el barnásodni, és fonnyadni. Ahogy észrevettem behoztam a szobába, megöntöztem, a hajtások elhalt tetejét levágtam (steril, éles szikével), és gombaírtóztaval kezeltem, de nem lett jobb. Ami még érdekes, hogy alig folyt ki belőle olyan tejes nedv, ami már egy kisebb sérüléstől is folyik.
Még megmenthető?
Mivel teleltettem, ezért nem adtam neki vizet, de igazatok van ezt nem lehet úgy teleltetni, mint a kaktuszokat. Szerintem amúgy inkább megfázott.
A kérdés inkább az, hogy meg lehet-e még menteni.
Hűvös helyen nem kell öntözni. Én is teljesen szárazon teleltetem őket már sok éve.
Semmi kiszáradás, az nem így néz ki.
Fagy nem érhette? Egy hideg éjszaka, vagy rányitotta valaki az ajtót? Fagyásra jellemző, hogy először a nedvdús hajtáscsúcs fagy el. +1 fokban semmi baj nem lehet.
A fekete pettyek baktérium jelei valószínűleg, de szerintem már csak az elhalt szövetek fertőződtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!