Kezdőoldal » Otthon » Kert » A Cuproxat várakozási idejénél...

A Cuproxat várakozási idejénél mit jelent az "nk"?

Figyelt kérdés
A Kwizda írja ezt, másutt 3 ill. 5 nap.
2018. júl. 5. 00:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Juj, hogy én mekkora hülye vagyok. Már 10 éve rájöttem, hogy a paradicsomban az atka tesz tönkre teljesen szálakat, mert ősszel, amikor megszűnt az invázió, elkezdtek erőteljesen hajtani. Most is a két hosszú sor egyik vége gyönyörű, a másik vége felé fokozatosan romlik. Az uborkán is van, az tuti, egyszer permeteztem Vektafid A-val, hogy megvédjem a rovaroktól, de az nullát jelentett az én permetezésemmel

A Vertimec-ben nem bízom, mert csak transzlamináris, fonákra kéne juttatnom, a Nissorun meg takácsatkára jó, az van is itthon. Mit vegyek a nyomorultakra sürgősen?. Egyelőre sajnos nem lehet megközelíteni a növényeket, mert állandóan esik, de a reményt fölcsillantottad. Nagyon köszönöm Neked.

2018. júl. 7. 09:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Felszívódó szerintem nincs II-III. kategóriában. Marad a Vertimec. Én mondjuk motoros géppel szoktam nyomni, ami átforgatja a leveleket, de nem tartom kizártnak, hogy annyit azért elmozog a szer a levélben, hogy a fonákon szívogató állatkáknak is jut belőle.

Nézd át a leveleket tripsz iránt is, hátha mégis ezekről van szó, őket meg a rovarölő viszi.

2018. júl. 7. 15:54
 13/14 A kérdező kommentje:

A tripsz ürülékét meglátnám, volt "szerencsém" hozzá. Ez atka. Tavaly is az egyik, a többitől távolabb lévő paradicsom termései parásodtak. Hogy akkor is miért nem gondoltam atkára, amikor a szélesatka is azt műveli a paprikával. Most falba verem a fejem, hogy nem mentem el Vertimec-ért. Tudnék permetezni, nincs meleg hogy elillanjon még felszívódás előtt. Na, majd hétfőn, aztán ha rászáradt, kénporral is megszórom, ha tudok eszkábálni alkalmatosságot.

Köszönöm szépen, kedves jó szándékú ismeretlen!

2018. júl. 7. 19:36
 14/14 A kérdező kommentje:

Jut eszembe, gondoltam én atkára már tavaly is az egy ágyás paradicsomban, azt nem tudom, permeteztem-e, minden esetre teljesen tönkrement. Csak szélesatka kártételre találtam képet, és az nagyon nem úgy nézett ki.

A zöldbabom is nagyon beteg. Ott tartok, hogy abba kell hagynom a kertészkedést, mert nem boldogulok vele.

2018. júl. 8. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!