Kezdőoldal » Otthon » Kert » A Cuproxat várakozási idejénél...

A Cuproxat várakozási idejénél mit jelent az "nk"?

Figyelt kérdés
A Kwizda írja ezt, másutt 3 ill. 5 nap.
2018. júl. 5. 00:18
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Wuxállal keverhetem-e?
2018. júl. 5. 00:21
 2/14 anonim ***** válasza:

Ne keverd. A réz hajlamos összeveszni más dolgokkal.

nk: nincs közölve. Vagyis, előírásszerű használat esetén nem merül fel a kérdés. Pl. dísznövények permetezésekor, vagy ha egy gyümölcsfát csak virágzásig lehet kezelni.

2018. júl. 6. 06:14
 3/14 A kérdező kommentje:

Míg élek, rá nem jövök az nk-ra.

Nagyon köszönöm a rézről mondottakat is. Nemigen szoktam kevergetni, inkább permetezek többször.

2018. júl. 6. 07:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Az uborkára írja. Megörültem, hogy nincs várakozási idő, merthogy lemosható. Talán értelmezhető is így.
2018. júl. 6. 08:36
 5/14 anonim ***** válasza:

Nem találtam azt az oldalt, ahol nk-t írnak az uborkára. Talán elírták.

De a gyártó oldala a mérvadó:

[link]

Uborkára 5 nap, konzervuborkára 3 nap.

Ami nyilván arra vonatkozik, hogy salátának 5 naponta, konzervnek 3 naponta szokás szedni. Tehát leszedsz róla minden 3 centinél nagyobbat, permetezel, és a megadott napok eltelte után pont akkora lesz a termés, amilyent szeretnél.

Cuproxatot egyébként uborkára csak akkor érdemes használni, ha az égvilágon semmi baja nincs, mert kontakt szer, tehát csak megelőzésre jó, gyógyításra nem. Valamint, csak motoros géppel érdemes, ami átforgatja a leveleket, mert felülről szórva a levelek alja ugyanúgy védetlen lesz, mint ha semmit nem használtál volna. Ja és persze, rendszeresen kell használni, mert nem hosszú a hatástartama, és az új hajtások egyébként is fertőzésképesek lesznek.

Én szükség esetén inkább Mistert használok, az a fertőzés megtörténte után is tud gyógyítani.

De ez persze nem nagyon szükséges, mert a rezisztens hibridek ritkán betegszenek meg.

2018. júl. 6. 14:04
 6/14 A kérdező kommentje:

Le is állok a kontakt szerekkel, annál is inkább, mert az uborka a földön úszik. Akárhogy ügyeskedek, a levelek fonákja mindig száraz, még a paradicsomra se tudom rájuttatni megfelelően. A felszívódóknál meg igen hamar kialakul a rezisztencia. Minden esetre, ha eláll az eső, az egész kertet lepermetezem Amistarral, mert tarol a gomba.

A lisztharmat is a fonákról támad?

Nagyon köszönöm, hogy (ismét?) eligazítottál.

2018. júl. 6. 14:49
 7/14 A kérdező kommentje:
...mint a Ridomil Gold ügyében. :)
2018. júl. 6. 14:53
 8/14 anonim ***** válasza:

A lisztharmat a levél felső oldalán okoz tünetet, azt nem tudom igazából, hogy a sztómákon keresztül be tud-e lépni. (A peronoszpóra viszont garantáltan bejut onnan.)

Manapság már mindenfelé lehet kapni rezisztens hibrideket (magokat), nem kerülnek sokba, használj olyanokat, ezek csak a legritkább esetben betegszenek meg, és ha mégis, elég olyankor permetezni.

Pl. a Mohikán elég jó fajta.

2018. júl. 6. 15:35
 9/14 A kérdező kommentje:

Az van és az van a szomszédomnak is, ráadásul szépen fölfuttatva, de ő se tudja megvédeni. Ők talajfertőtlenítést is végeztek, talán annak köszönhető, hogy azért nem annyira betegek a növényei, mint az enyémek. A talajfertőtlenítéshez mit szólsz, mert eddig valahogy nem volt "gusztusom" hozzá.

Aztán többet nem nyavalygok itt, ha meg bírom állni. :)

2018. júl. 6. 15:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy gomba van nálad? Nem lehet atka vagy tripsz, felismered őket? Ezekre a rezisztens fajták sem rezisztensek.
2018. júl. 7. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!