Élelmezésügyi várakozási idő? Rovarölő permetezés.
Sziasztok!
Üvegházi molyok ellen permeteztem 6 nappal ezelőtt Apacs 25Wg nevű szerrel. Az élelmezésügyi v. ideje 14 nap. Az a kérdésem, hogy a napokat akkor is lehet számolni, ha én ma pl leveszek egy uborkát és beteszem 8 napra a hűtőbe? Vagy feltétlen az élő növényen kell maradnia a termésnek amíg letelik a várakozási idő? Köszönöm!
Honnan vetted ezt a 14 napot? Az Apacs nincs engedélyeztetve uborkára, de most így gyorsban semmilyen más klotianidintartalmú szert sem találtam uborkára.
Úgy általánosságban, más neonikotinoidok, amik gyümölcsre 14 naposak, azok uborkára 3 naposak szoktak lenni. Mivel hogy ha minden termés le van szedve, akkor annyi hatóanyag már nem megy beléjük a nedvkeringéssel, hogy veszélyesek legyenek.
Nem biztatlak persze arra, hogy edd meg a 6 napja lepermetezett növényen később megjelent terméseket, de én megenném, vagy ha sok, és sajnálnám kidobni, akkor besavanyítanám, pár hónap alatt az üvegben is lebomlik az esetleges szermaradék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!