Hogyan, mivel védekezzek a kártevők ellen?
Ha rovarkártevő pusztít (pl.levéltetű) akkor lehet venni a boltokban kis kiszerelésű permetszert, a boltban mindig ajánlani fogják az éppen aktuális szereket, én decist és actarát használok. Persze figyelni kell hogy a szert ne vigye máshova.
Ha gomba támad akkor ajánlom a vegesol-t, ami biokertészetben is használható rézkén oldat, adagolás mindig a csomagoláson van. Ezenkívül a Dithane egy nagyon széles hatásspektrumú szer amit sűrűn használok gomba ellen.
Ezzel csak az a gond, hogy az Actara II. kategóriás, azaz egy teraszkertésznek nem nagyon fogják odaadni a boltban.
A Vegesol pedig kontakt szer, azaz ha már betegek a növények, akkor már eső után köpönyeg. Akkor már felszívódó kell.
Az a helyzet, hogy ha mindent meg akar előzni az ember, akkor egy halom pénzt rákölthet a növényvédőszerekre, és még akkor sem biztos, hogy minden szükségeset megvett, mert százféle gomba, rovar, atka jelentkezhet.
Úgyhogy én inkább azt ajánlom, hogy rendszeresen figyelgesd a növényeidet, és ha bármi gondot látsz, a neten nézz utána, vagy kérdezd meg itt (fotóval), hogy mit szórj.
Ezekre a növényekre szerintem vész esetére betárolni elég egy 4 grammos Mospilan (rovarölő), és egy ampulla Amistar (rengeteg gomba ellen jó), amihez gyógyszertárban veszel egy injekciós fecskendőt vastag tűvel, így tudod adagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!