Kezdőoldal » Otthon » Kert » Késő már tökféléket magról vetni?

Késő már tökféléket magról vetni?

Figyelt kérdés

Amire gondoltam: csillagtök, sütőtök, cukkini, esetleg uborka...

Vagy ha ezeket nem akkor mit érdemes még?

2018. máj. 9. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem késő, de vethetsz még babot is.
2018. máj. 9. 11:45
 2/8 A kérdező kommentje:

A bab az jó ötlet,,kösz!

(Étkezési babot is lehet, vagy csak kizárólag vetőmag babot?)

2018. máj. 9. 11:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Célszerűbb a vetőmag, de nagyanyáink idejében sem volt ez így szétválasztva. A kérdés a csíraképesség.
2018. máj. 9. 11:55
 4/8 anonim ***** válasza:
De vethetsz még Eszter retket is és a jégcsap reteknek is van egész évben vethető vagy őszi fajtája.
2018. máj. 9. 11:57
 5/8 anonim ***** válasza:
vethetsz nyugodtan
2018. máj. 9. 12:55
 6/8 anonim ***** válasza:
62%

Venni akartam étkezési bab vetőmagot, de sehol nem tartottak... Mindig csak étkezésit szoktam, gondoltam, megpróbálom egyszer az életben hivatalos vetőmaggal, hát nem jött össze.

Régen a tökültetés "hivatalos" napja a május 1. volt, mert ugye, mindenki ráért...

Most már kicsit hamarabb szokás, de szerintem még a sütőtök is menni fog, alig vagy elkésve az ideálistól.

A többi tök meg elég gyorsan termést hoz, tehát nem számít nekik 1-2 hét késés.

Uborkát pedig még júniusban is szoktak, későinek, amikorra az első ültetést már elvitte a lisztharmat meg a "fenerosszpora". (Nem lesz akkora termés, mint az első ültetésen, de lesz.)

Kérdés, hogy mik vannak már? Azt nem írtad.

Ha nincs, akkor lehet még mindenféle palántákat (paprika, paradicsom, karalábé, káposzta, bimbós kel, zeller, stb.), céklát még sokáig, sok öntözéssel még répát, zöldséget is, jöhet a nyári saláta (aminek a zacskóján ez fel van tüntetve), János napi retek, amik most eszembe jutottak.

2018. máj. 9. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Vethetsz még szinte mindent. A hosszú tenyészidejű sütőtök már nem biztos, hogy minden darabja be fog érni /Nagydobosi/. Rövidebb tenyészidejű még beérhet. Csillagtök, cukkini, uborka még mehet, Sárgarépa, petrezselyem paszternák, cékla, zöldjére való bab, szárazbab, csemege kukorica, még krumpli is, hagyma -bár ezt már csak magról fogsz találni stb. Több törődés és főleg locsolás kell majd.

Több éven volt már úgy, hogy Május első hetébe tudtunk veteményezéssel foglalkozni, mégis jó termés volt.

Étkezési babként a vetőmagboltba ne keresd /így a zöldségesnél kell/, mert ott nem így tartják számon. Van zöldbab /ami lehet sárga hüvelyű is/, kifejtőbab, szárazbab. A babból több menyiséget kell ültetni, legyen magnak való is párméteres sor. Ezt a részt nem kell leszedni zölden, meg kell várni amíg beérik. Kifejteni, mélyhűtőbe 72 órát zárt edényben a tárolóba, tavasszal ott lesz a vetőmag.

2018. máj. 9. 17:44
 8/8 anonim ***** válasza:
58%

Nyugodtan lehet még ültetni tököt és babot is, édesanyám másodvetésként a borsó után is babot ültetni, az is beérik.

Ő még nem ültetett egyikből sem, semmivel nem vagy elkésve.

2018. máj. 9. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!