Amarillisz hogyan szaporítható magról sikeresen?
Tudom, hogy fiókhagymáról egyszerűbb, de hátha magról is lesz valami. Igazából két hagymám van, 2 éve és eddig csak egy hozott fiókhagymát, szóval nem túl szapora.
Most nyílnak már a virágok, és eddig beporoztam a megjelenő bibéket.Lesz belőle tuti mag? Na és hogyan tovább?
AZt olvastam, hogyha sárgára száradt le a mag, akkor kell leszedni. És utána hogyan törődjek a magokkal, hogy életben maradjanak, meggyökerezzenek?
Aki már csinált ilyet amarillisszel, kérem írja le a tapasztalatait, és hogy mennyi év kellett, hogy virágzó hagyma legyen egy magból! Köszike!
Úgy tűnik, nem sikerül nekem... :(
MIkor virágzott, beporoztam, és ahogy a virágszirmok fokozatosan lekókadtak, a magház egyre duzzadtabb lett. Azt gondoltam, minden oké. De nem... Hagytam érni, hogy leszáradjon, ám az egész magház is összeszáradt, vagy negyedére csökkent a kerülete is. Egyet szétszedtem, inkább csak üres hártyák voltak benne, mag nem.
Most várom még a többi virág alakulását, de szerintem azok is így fognak működni. :(
MI lehet a gond?
Talán az hogy minden bibét a saját virágporával poroztam be? De más nem volt... Vagy máshova kellett volna a virágpor? Esetleg nem mindegy mikor kerül a bibére?
???????????????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!