Amarylist magról szaporított már valaki?
Az érés után egyböl vesd el, normál virágföldbe, vagy esetleg jó kerti földbe, de ne nemrég trágyázottba.
A cserepet csak egész enyhén tartsd nedvesen, mert ha túlöntözöd, elrohadnak a magok.
Ha szerencséd van, egy-két héten belül kikelnek (pici,vékony füszerüen - nehogy kigyomláld!), de elöfordul, hogy csak a következö tavasszal csíráznak, szóval ne dobd ki, ha nincs semmi benne látszólag.
A kis növényeket normálisan ápold, nem kell nekik túl sok víz, ne száradjanak ki, és semmi esetre se adj nekik súl sok tápoldatot, mert attól megbetegszenek.
Összel ezek is visszahúzódnak, tavasszal korábban lehet öket indítani, mint a nagy hagymákat.
Viszont beletelik pár év, mire virágzóképesek lesznek és nem feltétlen olyanok, mint az anyanövény, lehetnek egész más színüek is.
Szerettem volna, beporoztam, stb, de nem lett mag sajnos... :(
Mindenesetre utána olvasgattam akkor. Amikor a mag burka megszáradt, akkor érett be a mag...
Azt most hirtelen nem vágom mikor és milyen mélyre kell ültetni. Arra viszont jól emlékszem, hogy ellentétben a nagy virágzó növényekkel, ezeket a piciket nem kell teleltetni, azaz földből kiszedni, ilyesmi. Hanem a cserépben hagyni és télen a lakásban (ami nem túl meleg és száraz) is időnként megöntözni, és ezzel zölden tartani a leveleket. Minél több levelet hoz, annál nagyobb lesz idővel a hagyma is. És amikor már akkor a hagyma, hogy akár virágozhatna is, akkortól kell elkezdeni telente földből kiszedve pihentetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!