Kezdőoldal » Otthon » Kert » A benzines fűkaszám hirtelen...

Druszám kérdése:

A benzines fűkaszám hirtelen munka közben leállt, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy nagyon egyszerű, olcsó, Fieldmann fűkaszám. Eddig nagyon szépen működött, nem volt vele gond. Most tavasszal elhatároztam, hogy kipucolom vele a kert egy eddig nem használt részét. Felillesztettem az ütőkéses vágófejet és végigmentem egy rakás közepes cserjén és durva füvön vele. Két-három napon át ügyködtem, látszólag semmi baja nem lett, csak a vágófej sínylette meg, de a gép tökéletesen indult minden alkalommal, a hangja is szép volt. Ma befejeztem a benőtt rész kitakarítását, de úgy döntöttem, hogy mielőtt visszaviszem a garázsba a gépet, még azt a pár négyzetméter sima, egyszerű füves részt lenyírom vele. Általában kíméletesen szoktam gázt adni, vigyázok, hogy ne nagyon pörgessem, ezúttal azonban siettem és - úgymond - jól odahúztam neki. Még egyszer mondom, ez már bőven a cserjés után volt, semmi árulkodó hang, stb. nem volt, nagyon szépen ment alapjáraton is, stb. Tehát felpörgettem és nekiláttam. Azonban a szokásos "pientetgetés" helyett ezúttal csak hébe-hóba vettem vissza a gázt tőle, igen nagy sietséggel dolgoztam, mert késésben voltam. Egyik pillanatban, minden hallható előjel nélkül a motor mintha elvesztette volna az erejét, gázadásra nem gyorsult, olyan hangja lett, mintha rajta maradt volna a szivató és valami halk, finom, de nyilvánvalóan ott lévő ütemes "ketyegő", esetleg "kopogó" hang jelent meg. Nem túl hangsúlyosan, de ott volt. A motor kb. 8 másodperc után kiszenvedett és többé nem lehetett elindítani. Ha megkísérlem az indítást, akkor a szokásosnál kb. 30%-kal könnyebb húzni a zsinórt és a kezemmel határozottan érzek valamiféle enyhe, tompa "kopogást", amint lefogom a motort a rántáshoz. Hallható is az effektus. Megkockáztatom, hogy olyan, mintha a kompresszió csökkent volna le. A gép egyáltalán nem indul, meg sem próbál elindulni. Nagyon szeretném magamtól megcsinálni ha lehetséges egyáltalán, mert nem szeretnék erre annyit költeni, amennyibe a gép került... Igaz, hogy csak informatikus/programozó vagyok és nem gépész, de van valamennyi vénám a dologhoz, szeretek tanulni. Mit gondoltok, merre érdemes keresni a hibát, mi lehet a baj, mit javasoltok?

2018. ápr. 18. 21:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Autós boltba hiába mész
2018. ápr. 20. 11:19
 12/12 A kérdező kommentje:
Nagy nehezen lett hozzá minden. Igen nehezen. De ismerős segített körbekérdezni, stb... Hétvégén meló van, utána nekilátok. Nem hiszem, hogy megoldhatatlan problémába ütközök. Kiderül...
2018. ápr. 21. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!