Tavasz, muskátli metszés, de hogyan? (Lentebb, kép, adatok)
Lakásban (konyhában, 0 celsius felett telelt) , mint látható ezért nem is stagnált, csak felkopaszodott. Jelenlegi magassága 83cm (a cserépben lévő földtől a tetejéig), a metszést a felkopaszodott szárakig megejthetem? -a lemetszett leveles részeket gyökereztethetem?
Elvileg ki lehet tenni, gyakorlatilag én még várok az enyéimmel.
Csak akkor tedd ki, ha tudod napi szinten figyelni az előrejelzést, és ha fagyot mondanak, vissza tudod vinni bentre.
Késő ősszel kint tartva pár fok fagyot kibír, keményre fagyás után is kienged és él tovább, de így szoktatás nélkül kitéve szerintem a -1 is komoly kárt okoz benne.
Visszavágni csak akkor, amikor kiteszed.
Gyökereztetheted is a levágottakat, arasznyi darabokat, de amint kigyökeresedett (vagyis, erősen hajt a teteje) egyből vágd vissza pár rügyre, hogy bokrosodjon.
10-15cm-re visszavághatom akkor? :)
Illetve eközben egy földcserét is ejthetek?
A hűvös levegő garantáltan nem árt neki, csak a fagy.
Ha megkockáztatod, hogy kiteszed, akkor mehet a visszavágás és átültetés. (Pontosabban, ha ezt egyszerre csinálod, akkor utána pár napig még legyenek bent, hogy a sérült gyökerek beforrjanak, ne induljon meg rothadás.)
Köszönöm, a képen látható töveket vágjam vissza 10cm-re , vagy az anyatöveket amikből ezek a magasra nőtt hajtások kifejlődtek?
-hagyok 4 rügyeta tavalyi szárakon, de az anyatövek fásulva vannak. Nem merem odáig lekopasztani.
Főleg a "kertit" gondolom a legnehezebb. :)
83cm és egy falatnyi cserépben van.
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!