Gyomlálástól csúnya lett a kezem és a körmeim, hogyan hozhatnám helyre mihamarabb?
Attól is függ, hogy mi fogta be a kezedet. Ha csak piszkos föld, akkor 1-2 zuhanyzással (esti+reggeli) lejön. Van olyan, hogy több nap, mire az utolsó folt is lekopik.
Ajánlom az egyszerű, sárga munkavédelmi kesztyűt, "melós boltban" lehet kapni, párszáz forintért.
Pucolj meg egy-két csirkét! :D
Ha nincs kéznél, jó még a kifacsart citrom héja is. Vagy cukros citromlével radírozni.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:03
Kedves válaszoló, nem gumikesztyűt ajánlok, hanem munkavédelmi kesztyűt. Nem mindegy, mert egy gumikesztyűben pár perc múlva izzad és bepállik az ember tenyere, kényelmetlen a viselése és egy apró tüske, vagy éles tárgy könnyen kiszakitja. A gumikesztyű wc pucolásra jó de semmi esete sem kertészkedésre.
A nyári munkavédelmi kesztyű anyaga textil alapú és valamilyen vékony védőréteggel van bevonva. Kényelmes benne dolgozni, viszonylag erős, kb egy szezont kibir, szellőzik benne a kéz és megóvja a bőrt a kosztúl, csipésektől, horzsolástól.
Azt hallottam, hogy ha sütőporos, vagy szódabikarbónás vízben áztatod a kezed, az "kifehéríti"
A szappan a köröm alá módszer is nagyon jó, sőt, ha munka előtt csinálod, nem is koszolódik be úgy a kezed.
Ha sokat kell gyomlálnom, mindig azt a kb 50 forint/pár kerti kesztyűt veszem fel. Falun lakunk, itt nincs kertészbolt, viszont vannak "kirakodó" árusok, akik a faluházban árulnak kb havonta, ott veszem.
Ha csak szimpla "kosz" és nem valami növény fogta be nagyon, akkor nekem a pumpás ultraderm szokott segíteni + körömkefe.:)
Ha olyan növénnyel dolgozom (általában ilyenkor én is a gyógyszertárban kapható gumikesztyűt használom, de van, hogy elfogy) ami befogja az ember kezét (pl. paradicsom (általában ilyenkor én is a gyógyszertárban kapható gumikesztyűt használom, de van, hogy elfogy)) akkor pedig zöld paradicsommal szoktam megszabadulni a festékanyagától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!