Műbőr kanapé teljesen tönkrement, nagyon csúnya rajta a feltöredezett kárpit. Pedig még csak 3 éves és nem volt nagyon igénybe véve. Mivel lenne érdemes behúzatni, ami nem fog 1-2 év múlva újra megtöredezni?
Textilbőrrel behúzza neked kárpitos, de jó drága, szerintem nem éri meg. 4-5 éven belül az is tönkre fog menni.
Próbálj meg túladni rajta és venni egy textil vagy egy bőrkanapét. Én most vettem bőrkanapét használtan, kb. 10 éves, nagyon olcsó volt, és semmi kopás nincs rajta. Vannak sérülések, de látszik, hogy azt a nem rendeltetésszerű használat okozta.
Vaterán néztem, nekünk csak 25 ezrünk volt rá, ezért vettük meg ezt. De 90-100 ezer körül lehet szerezni vadiúj garnitúrákat, igazából még az is bőven megéri. A műbőr áthúzatása is bőven benne lenne pártízezerben, nem éri meg azt a pénzt.
Persze, bútorboltban annyi is. De a legtöbb holmit nem érdemes ott venni. Szinte mindent meg lehet szerezni máshol 50-70-90%-kal olcsóbban, kb. azonos minőségben. Mivel mi nem vagyunk anyagilag nagyon eleresztve, így elég nagy gyakorlatom van ebben :)
Az utóbbi pár hónapban eléggé körüljártam az ülőgarnitúra témát, de minimális utánajárás után egyértelművé vált, hogy textilbőrbe nem éri meg pénzt feketni. Ápolás mellett is max. 5-6 év az élettartama. Egy bőr áthúzás pl. 25-30 ezerből megvan ülőrészenként, azaz a 2-1-1 garnitúra 100-120 ezer, viszont az élettartama _minimum_ tíz év. Ápolással több. Egyszerűen megéri azt a plusz 10-20%-ot.
És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyivel jobban néz ki és mennyivel kellemesebb a tapintása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!