Kezdőoldal » Otthon » Kert » Üdv. Ha tavasszal szőlőmetszés...

Tothrichard1 kérdése:

Üdv. Ha tavasszal szőlőmetszéskor a lemetszett othelló szőlővesszőket gyökereztetem és elültetem, akkor az ugye ellenálló lesz a filoxérával szemben?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor arra szeretném ráoltani a nem rezisztens szőlőfajtákat, hogy védve legyenek a filoxára ellen. Ez járható út? Köszönöm a válaszokat!

#bor #szőlő #borászat #Othello #szőlőtermesztés #filoxéra #szőlőültetés #szőlőbetegségek #szőlőszaporitás #szöllészet
2018. jan. 7. 18:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az ősszel lemetszett vesszőket kell még ősszel elvermelni.
2018. jan. 7. 21:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az othello nem szerepel a hivatalos alanyfajták listáján, de szerintem filoxérával szemben tökéletesen ellenálló, mert kötöttebb talajokon minden probléma nélkül termesztik. Az előttem szólóhoz egy kis kiegészítés: az őszi vesszőszedésnek és elvermelésnek az a lényege, hogy kemény teleken a vessző ne szenvedjen fagykárt. Az idei tél (legalábbis eddig) igen enyhe volt, tehát a tavasszal szedett vesszőkből is biztonságosan szaporíthatsz!
2018. jan. 8. 07:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a gyökere ellenálló a filoxérával szemben.

Viszont, az összes részben vagy egészben amerikai származású szőlőhöz hasonlóan, a levelén megél a filoxéra. (Nálam is rendszeresen permetezni kell emiatt.)

Nálad viszont alany lenne, tehát ez nem probléma.

Az Othello sajnos alanynak elég gyenge. Az európai nemes fajtákkal szemben az affinitása se túl jó, azaz (a leírások szerint) nem fognak erősen fejlődni rajta.

Ha tudsz szerezni valami más, erős növekedésű direkttermőt (ha már vadalanyt nem), akkor inkább azzal próbálkozz.

2018. jan. 9. 08:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!