Kukoricacsövön alig vannak kukoricaszemek, mi az oka? Először próbálkoztam kukoricatermesztéssel.
Vettem egy csomag magot, nem volt olcsó, mármint vetőmaghoz képest.
A héten szedtem le pár csövet, igaz nem voltak túl nagyok, de kicsit későn vetettem el.
Nem gond, hogy nem nőttek meg annyira, de miért nincs rajta szem?
Gondoltam arra, hogy nem tudott megtermékenyülni, de akkor mégis miért van rajta valamennyi?
Ha sikerült a beporzás, akkor miért nem terem rendesen?
elég esős volt a nyár eleje, ez tény.
de ha nem tud beporzódni, akkor a szemek egy része mégis miért van meg?
Azért van meg mégis, mert minden szemhez egy külön bibe tartozik (bajusz, bojt), így minden szem külön termékenyül/nem termékenyül meg.
Olyan hosszú esős időszak szerintem nem volt nyár elején. Ha sok eső esik, az magában nem gond, mert közben vannak jó idők.
Viszont a nagy 35 fokos hőségek kb. a megporzódás idején voltak, és hőségben nem nagyon porzódik a kukorica, ez tény. (Feltehetőleg a pollenszemek többsége kiszárad (megég), mire a bibére kerül.)
Jövőre május elején ültesd a kukoricát, mert idén elkéstél vele. (Nyár közepén is lehet éppen őszinek, de csak sok öntözéssel, és rizikós. A kettő között meg felesleges.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!