Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szabad hétvégén tüzet rakni,...

Szabad hétvégén tüzet rakni, közös udvarban?

Figyelt kérdés
Kánikula, tűzrakás, füst.
2017. aug. 5. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Az udvar közös, tehát ha más nem rakott még ott tüzet, megteheted.
2017. aug. 5. 21:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem én, a szomszéd rakott tüzet, bosszúból, hogy ne tudjunk ablakot nyitni! Azt hiszi neki mindent szabad.Mit tehetek?
2017. aug. 5. 22:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk a helyi rendelet szerint kedden és pénteken van égetős nap, de bográcsozni,szalonnát sütni bármikor.
2017. aug. 5. 22:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálatok szabad tüzet rakni? Nálunk rendelet van, hogy nem szabad semmit égetni. Azt hittem, hogy ez országos.
2017. aug. 5. 23:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Tűzgyújtási tilalom van a hőség/szárazság miatt. Ha közös az udvar, célszerű lenne megbeszélni a többi lakóval.
2017. aug. 6. 00:52
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

A közös udvar a sajátod is, tehát lehet. Mármint sütögetni, bográcsozni. Falevelet és száraz cuccot direkt égetni már nem feltétlen, annak helyi önkormányzat által szabályzott rendje van. Van ahol hétköznap x-y óra között, van ahol csak meghatározott napokon, van ahol egyáltalán nem lehet égetni.

De mondom, bográcsozni lehet...

2017. aug. 6. 06:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Az országos tűzgyújtatási tilalom bográcsozásra,sűtögetésre nem vonatkozik saját telken .Természetesen kellő odafigyelés mellett. Én a közös udvart nem abba a kategóriába tenném,ahol szabad .A közös udvar nem azt jelenti,mindent szabad bárkinek mindenkor. Ha az udvar minden lakója,együtt bulizik bográcsozik,akkor senkinek sincs kivetni valója ellene.
2017. aug. 6. 10:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak ki..szásból gyújt tüzet?

Nekem mindig van 2~3 éves száraz akácfám,néha hetente 2~3x kint főzünk,sütünk,ha jó a fa,meg normálisan kezeli valaki a tüzet,az csak minimálisan,alig füstöl.

2017. aug. 6. 14:24
 9/9 anonim ***** válasza:

"a szomszéd rakott tüzet, bosszúból, hogy ne tudjunk ablakot nyitni"

Szóval nem főzni akart egy finomat szabad tűzön.

Neked üldözési mániád lehet.

Persze azt sem tudom mi az sérelem amit te okoztál neki - amit illett így megbosszulni?!?

2017. aug. 7. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!