Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kaptam hétvégén egy rózsabokro...

Kaptam hétvégén egy rózsabokrot, elültettem, nem hiszem, hogy volt metszve. Megmetsszem most?

Figyelt kérdés

5-6 ága van, csinos kis bokor, gyökerestől kaptam.

Nem esküdnék meg rá, hogy nem volt metszve, csak elég dús és mivel több ága van, ezért gondolom.

Metsszem meg valamennyire, vagy most hagyjam, és majd ősszel/tavasszal?

2017. ápr. 10. 10:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Már most metszed meg.Aztán öntözd rendszeresen .
2017. ápr. 10. 10:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, hogy túl magas, túl sűrű, akkor metszd meg. Rózsát bármikor lehet metszeni. Ne hagyd őszig, képes nagyon felnyúlni, megkopaszodni. Persze, ha futórózsa, hadd menjen :-)
2017. ápr. 10. 17:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Még jó, hogy gyökerestől... Anélkül legfeljebb nyársaláshoz, gyújtósnak lett volna jó.

Vagy azt akartad írni, hogy konténeres volt?

Mindenképpen metszd meg minél erősebben, elég, ha 5 hajtás marad az egészen. Ha jó erőben van, akkor úgyis erősen hajtani fog, ha nincs elég gyökere, akkor meg csak így fog életben maradni.

2017. ápr. 11. 15:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!