A heten veszek egy telket, erdemes-e a hetvegen meg fakat ultetni (alma, korte, szilva) vagy varjak oszig?
Hát én ilyenkor csak olyat ültetnék, amit átültetnék... Tehát ami magról kelt és van csak úgy ingyen. De hát ezeknél lutri, hogy milyen lesz a termése. (Mi egy almacsemetét vettünk el a nagy almafa mellől, és hihetetlen finom, rengeteg termést adó nyári alma lett belőle. Eredeti almafa tök más, valószínű keveredett más almával a kertben..)
Venni facsemetét ilyenkor már nem igazán vennék, max ha brutál le van árazva...
Hamarosan virágoznak már ezek, elég kései időpont ez.
Semmi gond a mostani ültetéssel, csak rendesen vissza kell vágni. Az alsó rügyek még nem hajtottak ki. Én is ültettem még a héten kettőt, igaz, nem vettem, hanem saját oltások voltak, kellett még a 125 meglévő mellé. :)
Meg persze, rendes gödröt kell nekik ásni, és rendesen beiszapolni.
A nagyobb probléma inkább az lehet, hogy már elfogytak a faiskolákban. De ha mégis találsz, akkor kisebb faiskolákban általában le lehet alkudni a csemetéket félárra, ha többet is veszel.
A mostani ültetés nem olyan jó, mint a korábbi lett volna, de sokkal jobb, mint az őszre halasztott. Idén ha nem is sokat nő, de rendesen megerednek a gyökerek, és jövő tavasszal már erősen fognak hajtani, az őszi ültetésű ellenben még csak akkor gondolkodik, hogy hová is került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!