Mikor kell lemosó permetezni?
Először készülök tavaszi lemosópermetezésre.
Azt tudom, rügyfakadás előtt kell.
De ez pontosan mit is jelenet (akár dátum szerint) hogy mikor ?
A metszésen már túl vagyok.
Tiosol-t vagy Vegasol eRes-t tervezek használni.
Szőlő, alma, barack, meggy, cseresznye fa a "célpont".
Ha eláll az eső, megszáradnak a gallyak és várható egy fél napos csapadékmentes időszak [és nam fúj a szél] akkor érdemes gyorsan elvégezni a lemosó permetezést.
A Vegesol eReS-t nagyon tudom ajánlani, ár érték arányban jó választás volt nekem tavaly, remélem az idén sem ment sokat az ára.
Tiosol?? Miért?? Az nem lemosó, hanem levéltrágya. A Vegesol jó.
Nem vagy még elkésve, a baktériumok elleni réz kivételével az a helyzet, hogy minél később szórod, annál hasznosabb. A teljes nyugalmi állapotban, zárt rügypikkelyek között lévő spórák és mély repedésben rejtőző tojások ellen mérsékelt a hatás, sokkal többet ér a permet, ha már fejlődésnek indult a kórokozó/kártevő.
Ameddig nem látod a bibét a kinyílt virágban, addig nem vagy elkésve, nem tudsz kárt okozni.
(A csonthéjasok baktériumainak többsége ellen meg igazából tél elején, levélhullás után lehet jól védekezni, mert azok hidegkedvelők.)
Én kb. 15-e körül érek a barackokhoz a metszésben (utolsónak ezeket kell hagyni), és azonnal, a metszés napján permetezek is, ebben az időben még fertőznek a baktériumok. (Meggyel, cseresznyével is hasonló a helyzet, csak azokra kevesebb baktérium feni a fogát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!