Az én hibám, hogy a Straus fűkasza berántója szét ment vagy a, , márkáé"?
Ma próbáltam megjavítani azt a rejtélyes hibát ami a vásárlás óta fenn állt (2 hónapja)... nem indul, ha igen akkor is egy idő múlva leáll.
Ma kicseréltem az indukciós tekercset, de a berántóhoz nem nyúltam. Többszöri rángatás után sikerült beindítani, de a berántókarból ki jött a zsinór. Szétszedtem, akkor kiugrott a spirál ami az internetes képek ellenére szinte egyenes lett... próbáltam össze rakni, de nem ment. Most áén vagyok ennyire szar vagy a Strauss?
A neve is az volt, vagy csak úgy nézett ki? Azt azért nem lehet elvárni, hogy minden kínai gép egyforma alkatrészekből álljon.
Legközelebb vidd vissza az árusnak a berántót, meg vidd el a sajátodat, hogy ilyen kell neked. (Ez mondjuk alap, hogy a saját régit kell vinni, ha venni akarsz.)
Elektromos fűkasza nemigen létezik, legfeljebb nagyon drágán. Elektromosból inkább csak szegélynyírók vannak, nevetséges teljesítménnyel.
Straus helyett inkább rászántál volna még pár ezrest, 26-ért adnak a piacon Demon nevűt. Az se egy profi gép ugyan, de ilyen ház körüli használattal nem könnyű tönkretenni.
Amúgy nagyon vágják az elektromos gépeket, a fűnyíróm meg a fűrészem ami elektromos teszik a dolgukat. Dolgoztam korábban egy Viking benzines fűnyíróval, nah azért azzal is voltak bajok, pedig az egy 150 ezres gép volt. Szerintem ebben az alacsony árkategóriában csak az elektromos cuccok használhatóak, mert egy elektromos motort viszonylag könnyű össze dobni és azon kívül csak a műanyag kell míg a benzines gépek bonyolultabbak, több minden kell bele, így az ár több felé oszlik, ennek eredménye lesz a silány alkatrészek. Nem beszélve arról, hogy egy elektromos gépet nem kell tankolni, nem hangos, környezet barátabb is. Egy hátránya a kábelezgetés, de még így is több óra kínsznvedéstől szabadítom meg magam hetente.
Bár azt nem tudom, hogy elektromos kasza van-e...
csak azt kell figyelembe venni hogy milyen gyakran,mekkora területen és milyen talajon használod és ezek szerint kell gépet választani:)
haverom is küzd,pedig van 3 fűkaszája és nem az olcsó kategória,de most egy hatásosabb dobkasza mellett döntött
a straus ránézésre nagyon gagyi anyagokból van és ha te hetente akarsz nyírni akkor érdemesebb egy drágább,már letesztelt márkát,gépet venni
hosszú távon jobban megéri:)
Nálam egy noname 1200 wattos fűkasza jól dolgozik, évek óta, pedig kapja az ívet.
Több cm vastag törzsű dudvákat, kukoricaszárat szépen elviszi a pengével.
100méteres hosszabbítóval is elég erős.
Jo-jo cumi a kábelezés, de még jobban jövök ki, mint egy staussal. Sthilre meg nincs pénzem.
Mondjuk a kis D alakú markolatot sikerült szétnyúzni (áthúztam az anyát a műanyagon), de pár plusz alátéttel sikerült fixálni jól meghúzni a csavart.
Át kéne rakni a benzines strausról a markolatt, mert a kiképzése kényelmetlen.
Az elektromosban egy nagyságrenddel kevesebb alkatrész van, ezáltal kevesebb a hibalehetőség, még, ha a minőség ugyanolyan szar...
15e ft-ért már lehet is kapni és, ha van hozzá áram, akkor az üzemeltetés is sokkal olcsóbb.
nekem is ilyen berántó van a gépemen.
Rendeltetésszerű használat mellett letört az egyik akasztó bütyök a fehér műanyagról...
De ezen nem ilyen van :D
A másikon, a Green Fielden lehet ilyen van, azt nem bontottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!