Egy elektromos fűkaszában lehet még reményem vagy adjam fel és szokjam meg a helyi élővilágot?
Az a helyzet, hogy van egy 200 m2 területű tanyám. Ezen minden megél. Az volt az álmom, hogy itt szép, pici, zöld gyep lesz.
Májusban vettem egy Greenfield fűkaszát, bírta 3 hónapig és volt vagy 1000 baja már. Vége az lett, hogy eltört a szárban a hajtó rúd, rábeszéltek egy Straus fűkaszára, az ,,még jobb bolt" volt, mert 1 hét után a motor megdöglött. Most jelenlegi állás az az, hogy a Straus szárára (foggantyút is bele értve) rá szereltem a fele olyan teljesítményű Greenfield motort, így még fut, de ki tudja meddig (gyanítom még ezt a szezont se bírja ki).
A negyede a terültnek szép, alacsony a fű. Erre vettem egy 18 ezres 1400 wattos elektromos MTD fűnyírót, ez szépen teszi is a dolgát. Halk, nem kell bele üzemanyag, nincs sok baj vele, a kábelezgetés mind e mellett így elviselhető. Ezzel szemben dolgoztam már máshol Viking benzines fűnyíróval, az is jól ment, de előfordult, hogy vagy 10 percig kellett rángatni, mire beindult.
Sajnos máshol viszont méteres gaz van. A sok kínlódás közepette amit a kaszával elkövettem (szerelgetés, szaladgálás a hibák miatt, stb.), röhögve megnőtt a gaz.
Ezt még valahogyan kiírtom, de jövőre sokkal hamarabb el kellene kezdeni a nyírást és arra gondoltam, hogy ha a már az elektromos fűnyíró ilyen jól szuperál vajon egy elektromos fűkasza jobban bírná e mint ezek a kínai vackok (tudom, hogy az elektromosak is kínak)? Az álmom a zöld gyepről megvalósulhat e vezetékes kaszával?
Kora tavasszal levágod azt a dzsungelt él lepermetezed gyomírtóval hogy kiszáradjon minden utána füvesithetel.
Elektromos fűkaszák sajnos gyengék ekkora fűhöz.
Haverom vette egy olcsó kategóriásat és eddig bejön neki.
Írtam, hogy ne vedd meg, meg hogy vidd vissza azt a xart.
Én egy 1200W-os elektromos kinstorm kaszát használok már három éve.
(ennyit nem bírt nálam a straus)
Most lazult meg a fogantyúja, meghúztam a csavart, elnyalta a műanyagot, de megoldottam.
Másik baja, hogy rossz a kiképzése, kényelmetlen.
Szerintem a strausról át fogom gyógyítani rá a fogantyút és kiviszem a kapcsolót is rá.
Ja meg vékonyabb damil van rajta gyárilag, a damilfejet le kell cserélni. (kompatibilis a straussal)
Pengével is szoktam használni a több méteres gazban.
Le tudja adni a teljesítményt.
Csak ne kéne 100 méter dróttal járni a telekre, meg ott huzigálni...
(de még mindig jobb, mink kivonulni kaszálni aztán visszacuccolni haza szerelni fél napot)
"200 m2 területű tanyám"
nem maradt le egy nulla?
3-as!
Most jelenleg a kaszánál, a fejnél 4 féle kulcs kell, hogy le tudjam venni zsírozni... Azt pedig már megtanultam, hogy kaszálni a gyári kulcsok nélkül és egy tekercs damil nélkül el sem szabad indulni. :D
Amúgy a fűnyírónál másik helyen láttam, hogy mennyit elvergődtek egy olcsóbb, MTD fűnyíróval, az volt a terv, hogy majd én nyírok vele füvet, nahát ebből az lett, hogy 2 napig folyamat szerelték és egyetlen fűszálat nem vágtam le vele :D
Nah akkor döntöttem az elektromos fűnyíró mellett. Szar a kábel, nem szabad átmenni rajta, de legalább halad a munka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!