Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy elektromos fűkaszában...

JohnnyBoy002 kérdése:

Egy elektromos fűkaszában lehet még reményem vagy adjam fel és szokjam meg a helyi élővilágot?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van egy 200 m2 területű tanyám. Ezen minden megél. Az volt az álmom, hogy itt szép, pici, zöld gyep lesz.

Májusban vettem egy Greenfield fűkaszát, bírta 3 hónapig és volt vagy 1000 baja már. Vége az lett, hogy eltört a szárban a hajtó rúd, rábeszéltek egy Straus fűkaszára, az ,,még jobb bolt" volt, mert 1 hét után a motor megdöglött. Most jelenlegi állás az az, hogy a Straus szárára (foggantyút is bele értve) rá szereltem a fele olyan teljesítményű Greenfield motort, így még fut, de ki tudja meddig (gyanítom még ezt a szezont se bírja ki).

A negyede a terültnek szép, alacsony a fű. Erre vettem egy 18 ezres 1400 wattos elektromos MTD fűnyírót, ez szépen teszi is a dolgát. Halk, nem kell bele üzemanyag, nincs sok baj vele, a kábelezgetés mind e mellett így elviselhető. Ezzel szemben dolgoztam már máshol Viking benzines fűnyíróval, az is jól ment, de előfordult, hogy vagy 10 percig kellett rángatni, mire beindult.

Sajnos máshol viszont méteres gaz van. A sok kínlódás közepette amit a kaszával elkövettem (szerelgetés, szaladgálás a hibák miatt, stb.), röhögve megnőtt a gaz.

Ezt még valahogyan kiírtom, de jövőre sokkal hamarabb el kellene kezdeni a nyírást és arra gondoltam, hogy ha a már az elektromos fűnyíró ilyen jól szuperál vajon egy elektromos fűkasza jobban bírná e mint ezek a kínai vackok (tudom, hogy az elektromosak is kínak)? Az álmom a zöld gyepről megvalósulhat e vezetékes kaszával?

2016. aug. 25. 00:30
 1/9 vatafak ***** válasza:
gyepet kaszával nem lehet gyártani ahhoz fűnyíró kell. Ha tudod rendszeresen nyírni (fűnyíróval)akkor csak bérelj ki tavasszal egy rendes fűkaszát azzal legyalulod és utána elég lesz a fűnyírózás. persze nem gyepet fogsz kapni de valszeg sokkal jobban fog kinézni mint előtte. amíg nincs automata öntözőrendszer addig igazi gyepről ne is álmodj...
2016. aug. 25. 06:42
 2/9 Molyolo ***** válasza:

Kora tavasszal levágod azt a dzsungelt él lepermetezed gyomírtóval hogy kiszáradjon minden utána füvesithetel.

Elektromos fűkaszák sajnos gyengék ekkora fűhöz.

Haverom vette egy olcsó kategóriásat és eddig bejön neki.

[link]

2016. aug. 25. 08:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Írtam, hogy ne vedd meg, meg hogy vidd vissza azt a xart.

Én egy 1200W-os elektromos kinstorm kaszát használok már három éve.

(ennyit nem bírt nálam a straus)

Most lazult meg a fogantyúja, meghúztam a csavart, elnyalta a műanyagot, de megoldottam.

Másik baja, hogy rossz a kiképzése, kényelmetlen.

Szerintem a strausról át fogom gyógyítani rá a fogantyút és kiviszem a kapcsolót is rá.

Ja meg vékonyabb damil van rajta gyárilag, a damilfejet le kell cserélni. (kompatibilis a straussal)

Pengével is szoktam használni a több méteres gazban.

Le tudja adni a teljesítményt.

Csak ne kéne 100 méter dróttal járni a telekre, meg ott huzigálni...

(de még mindig jobb, mink kivonulni kaszálni aztán visszacuccolni haza szerelni fél napot)

2016. aug. 25. 09:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne ilyen szir-szar bóvlikat vásárolgass, hanem vegyél egy rendes benzines fűkaszát (Stihl, Makita, etc) persze ezekhez képest fájni fog a beruházás, de nem is hal meg pár hét alatt.
2016. aug. 25. 09:55
 5/9 anonim ***** válasza:

"200 m2 területű tanyám"

nem maradt le egy nulla?

2016. aug. 25. 10:21
 6/9 A kérdező kommentje:

3-as!

Most jelenleg a kaszánál, a fejnél 4 féle kulcs kell, hogy le tudjam venni zsírozni... Azt pedig már megtanultam, hogy kaszálni a gyári kulcsok nélkül és egy tekercs damil nélkül el sem szabad indulni. :D

Amúgy a fűnyírónál másik helyen láttam, hogy mennyit elvergődtek egy olcsóbb, MTD fűnyíróval, az volt a terv, hogy majd én nyírok vele füvet, nahát ebből az lett, hogy 2 napig folyamat szerelték és egyetlen fűszálat nem vágtam le vele :D

Nah akkor döntöttem az elektromos fűnyíró mellett. Szar a kábel, nem szabad átmenni rajta, de legalább halad a munka!

2016. aug. 25. 10:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Eddig vettél 2 fűkaszát, de mind kettő 25-25 ezer.Jön a harmadik,de elektromos,és még az sem tökéletes,mert a vezetékkel kell bajlódni.80 körül már lett volna kiváló és nyugodtan aludnál.Én nyugodtan alszom,de ennek ára van.Nekem Hitachi CG31EBS-P van.ez 78 000 most.2éve nyúzom,de benzinen és minőségi olajon kívül semmi más nem kellett bele.Hidegen is 2.-ra indul.Melegen elsőre,ha nem engedem kifogyni a benzint.3 év gari van rá.Mikor már nem használom,akkor szárazra járatom a tankot,karbit és úgy teleltetem át.
2016. aug. 25. 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha nem engeded megnőni a füvet (gazt) 10-15 cm-nél nagyobbra, akkor egy tologatós 1200 vagy 1600W-os elektromos fűnyíróval is elég jól karban tudod tartani a tanyát. Gondolom hosszabbítód már van, erre már nem kell költeni. Én egy kb.700m2-es telket nyírok már kb. 15 éve ilyen tologatós 1200W-os géppel (fűgyűjtős). Arra figyelj, hogy az 1200W vagy attól nagyobb teljesítmény azért meglegyen. Ugyanis a nagy fű(gaz) a kisebb 800W-os motorokat megfogja. Akkor megint csak nem halad a munka, ha mindig arra kell várni, hogy felpörögjön a motor. Ja, és olcsóbb az üzemeltetése, mint a benzinesnek. (nem kell benzin, olaj, gyertya, levegőszűrő, damil, nem folyik ki belőle semmi, autóba is be lehet tenni, mert nem büdös. Csak hát a vezetékkel kell sz.rakodni. Elektromos, nagy teljesítményű fűszegélynyírók sem sokat érnek. Saját tapasztalat. Én egy makita 1000W-os elektromos szegélynyírót használtam. Vegyes érzelmek alakultak ki azzal kapcsolatban. Erős a motorja, nem fullad, viszont elég nehéz, a kapcsolóját pedig úgy kell nyomni, hogy majd beletörik az ujjam.
2017. febr. 14. 15:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Kölcsönadom neked az én spéci kínai benzinesem, azzal vágjad. A henger hüvelybetétes - dugó - főtengely saját gyártású. A csapágyak szimering SKF, a karburátor pedig verhovina.
2018. jún. 20. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!