Kinek van banánfája, hogyan kell majd teleltetni?
Figyelt kérdés
Kint van a kertben, de cserépben, 10-15 literesben kb, olyan fél méteres, télen beviszem a lakásban az úgy jó lesz?2016. aug. 12. 14:13
1/4 anonim válasza:
Nálunk a szomszédba pl télálló van. Minden évbe kb földig vágja és takarja,persze neki nem cserépbe van. Mindig újra hajt. Cserépbe nem maradhat kint, ha meg nem télálló akkor pláne nem. Teleltetésre ami ideális a banánnak az a fényes hely és 10-15 fok
2/4 A kérdező kommentje:
és mikor kéne bevinni? mert volt úgy, hogy egy virágot bevittem a szobába, de megfonnyadt a meleg miatt, kint nem voltak fagyok olyan 5 fok lehetett de a 20 fok gondolom nem tett jót neki. amúgy az is ilyen fa szerű volt. iylen fehér tölcsérszerű virágot hoz... nem tudom a nevét :)
2016. aug. 12. 15:43
3/4 anonim válasza:
angyaltromiba lehetett a fehér tölcsérszerű aminek amúgy a 8-14 fok a jó teleltetésre és akkor nem igazán van fényigénye meg öntözni se igazán kell és a levelei amúgy is lepotyognak. Természetesen az nagyon nem tesz jót egyik növénynek se az 5 fokból a 20-ba beviszed és ez úgy is igaz,hogy a 20 fokból kirakod az 5 fokba. Szépen fokozatosan kell, vagy előbb bevinni és nem sokkolni a növényt.
4/4 anonim válasza:
nekünk is van banánunk, cserépben. kb októberben szoktuk bevinni, a fagyok előtt. télen elég gyatra állapotban van a szobában, nem jó neki a száraz benti levegő szerintem... szoktam permetezni, de ilyenkor kevesebbet kell locsolni meg alig van levele, teljesen belassul a növekedése. de tavasszal, amikor kirakjuk, magához tér újra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!