Kezdőoldal » Otthon » Kert » A tölcsérjázmint hogyan lehet...

A tölcsérjázmint hogyan lehet teleltetni?

Figyelt kérdés
2014. nov. 11. 19:05
 1/3 anonim ***** válasza:

A neten sok helyen írják, hogy nehéz teleltetni, de ez nem igaz.

20 fokon, ablakban teleltető ismerősöm is van, nálam meg gond nélkül telel mind 10-12 fokos, félhomályos pincében, mind fűtetlen, körben üveges előtérben, ahol előfordul 2 fok is nagy hidegben.

Hidegben és sötétben ledobálja a leveleit, de ez nem gond, tavasszal jönnek az új levelek, én olyankor szoktam visszavágni (mikor megy ki a szabadba).

Ha kinti hidegről viszed nagyon melegre, akkor is ledobálja a leveleit.

Ha túl nagyra nőtt, akkor visszavághatod valamennyire bevitelkor, akár araszosra is, de nem fontos, ha fér.

Minél melegebb a hely, annál fontosabb a fény.

Minél hidegebb a telelő, annál óvatosabban szabad öntözni, 10 fok szinte teljesen száraz tartás szükséges, de még 15 fokon is óvatosnak kell lenni a vízzel.

2014. nov. 12. 06:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Meg is nyugtattál, ugyanis nekem is el kezdte hullatni a levelét, amióta benn van. Az idén vettem, tehát nem túl nagy, és én sem vágtam vissza. Teljesen le fog kopaszodni?
2014. nov. 12. 20:04
 3/3 anonim ***** válasza:

A helytől függ, hogy teljesen lekopaszodik-e, vagy a hajtásvégeken megmarad a levél.

Világos, hűvös helyen jobbak az esélyei.

2014. nov. 13. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!