Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell a hortenziát...

Hogyan kell a hortenziát teleltetni? Többi lent!

Figyelt kérdés
Kaptam tavasszal kettő hortenziát. Mivel még udvarépítés meg egyéb munkák voltak csak dézsába tudtam ültetni őket. Most kész az udvar, a kert. Mit tegyek a hortenziával? Kiültessem most ősszel, vagy majd csak tavasszal kell? Vissza kell vágni? Mennyire és mikor?

2014. okt. 1. 11:30
 1/3 anonim ***** válasza:

"A tél folyamán érdemes a tövét jó alaposan betakarni, így védve a fagyok ellen. Ősztől folyamatosan csökkentsük le az öntözést, és hagyjuk el a tápoldatot is, majd metsszük vissza az ágakat a növényen.

Szinte egyáltalán nem kell locsolni a hortenziát télen. Ha dézsába ültettük a növényt, vigyük egy szélvédett helyre a cserepét, így biztos, hogy nem fog kifagyni a gyökere."

Ezt találtam!

2014. okt. 1. 11:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ültesd ki, a talajhő majd megvédi. Földdel kupacold fel az első télen.

Ha edényben maradnak, akkor meg vidd valami fűtetlen melléképületbe, és nagyon vigyázz, hogy ne száradjon ki.

Metszeni csak tavasszal kell, mikor hajtani kezd.

Vannak nem télálló fajtái is.

2014. okt. 2. 05:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettetek!
2014. okt. 2. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!