Letermett gombakomposzt talajjavitonak gyepesites elott?
Sziasztok, van egy kis meretu (40 nm) "kertunk", amit szeretnek lefuvesiteni, de eleg rossz minosegu a talaj. Olvastam errol a letermett gombakomposztrol, hogy olcson be lehet szerezni, viszont csak egy helyen olvastam, h ilyen fuvesites celjabol is talajjavitonak javasolnak.
Nektek mi a velemenyetek? Mennyire budos ez a cucc? 30 literes zsakbol egy olyan 20-30 zsakot kene a 40 nm-en bekeverni a foldbe?
Koszi szepen elore is.
Kedves elso, Te mit javasolsz helyette? Es fokepp mennyit?
Gazdasagos de hatekony megoldast keresek. A draga mutragyazos bogyok helyett ugy erzem elobb kevernem kene valamivel tapanyaggal a foldet.
Indításnak az istállótrágya szerintem a legjobb, mert lassan adja le az anyagot, emellett a talajéletet és a szerkezetet is javítja.
Mennyiségre maximálisan elég 20 liter m2-enként, de rotával bekeverve szerintem 10 is megteszi, mert úgyis csak a felső rétegbe kerül. Mivel nyilván még idén akarsz füvesíteni, csakis teljesen érett, földszerű anyag jöhet szóba. Utána meg a tápanyagpótlásra csak a műtrágya jöhet szóba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!