Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit lehet ilyenkor tenni?...

Mit lehet ilyenkor tenni? Bajok a szomszéd fájával.

Figyelt kérdés

A kertünkben már délben semmi napsütés nincs,csak árnyék! Szeretném befüvesíteni,de a fűnek egyik alap követelménye a napfény,folytonos árnyékban nem él meg,még az árnyéktűrő sem,egy medencét is szeretnék tenni oda,nem betonmedencét csak egy 366*91cm puhafalút,ám az árnyék miatt a víze nem tudna felmelegedni!

A bajom a szomszéd 2 nagy fenyője ami a kerítés mellett helyezkedik el rögtön,már hatalmasok (akkora mint az emeletes házunk) az ágai is szépen átlógnak,de az még a kisebb gond,mert mivel a mi területünkre átlóg,levághatnám,de az árnyékot ez sem szüntetné meg!

Falun lakunk,és a szomszédom egy gazdag pesti család,akiknek ez a ház csak "nyaraló" főként nyáron vannak csak itt! van egy hatalmas betonmedencéjük amiben hajnalokig csobbangatnak ,hangoskodnak nem törődve azzal hogy a szomszéd házakban laknak és másnap reggel ők mennek dolgozni! Építettek halastavat is,mondanom sem kell hogy nyáron aludni nem lehet a millió békabrekegéstől...

Ám ezeket már megszoktam,ebből nem is akarok ügyet csinálni,de az árnyék nagyon dühítő!!!

Segítsetek légyszi hogy mit tudnék csinálni,nemhiszem hogy kivágatná a két hatalmas fenyőt.

Hallottam valahol hogy van valami szabály arra hogy kerítés "tövébe" nem lehet fát ültetni,nagy fát pedig csak jópár méter távolságban lehet a kerítéstől...

Pereskedni nem akarok ezért,sem pénzem,sem időm,sem kedvem nincs hozzá,de mindenképpen megakarom szüntetni az árnyékot a kertembe!

Segítsetek! nagyon köszönöm

2010. ápr. 12. 12:58
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
Molotov koktél. Olcsó, biztos megoldás.
2010. ápr. 12. 13:05
 2/21 anonim ***** válasza:

Én biztos ráöntenék valami vegyszert, amikor nincsenek ott.

Egy már meglévő, óriási fát nem fognak kivágatni, az nem tegnap nőtt oda...

2010. ápr. 12. 13:13
 3/21 anonim ***** válasza:

nem tudsz mit tenni..A fát nem köteles kivágni,hiszen nem tegnap ültették..

Vegyszeres megoldás sem jó,mert akár le is bukhatsz..

Sajnos evvel továbbra is együtt kell élnetek,hiszen nincs joga senkinek sem megmondani,hogy a szomszéd mit,hova ültessen.A tavacskáról annyit,hogy nekem kimondottan tetszene ha reggel madárcsiripelésre,békák brekegésére kéne kelnem,és nem azért mert a szomszéd megint hullarészeg és veri a családját,azok meg sírva visítva menekülnek...

2010. ápr. 12. 13:34
 4/21 anonim ***** válasza:
Sajnos csak az átnyúló ágak miatt szólhatsz. Szerintem meg kéne próbálni higgadtan átmenni hozzájuk és ezeket elmondani, megértetni, hogy amíg nekik ez nyaraló, addig te a mindennapjaidat töltöd ott. Esetleg cserébe felajánlani valamit. Ha nagyon hülye, még meg lehetne próbálkozni azzal, hogy nagyon tetszenek neked a fák, megvennéd, mondjon egy összeget. Lehet végig sem gondolná, eladná és így mindenki jól jár.
2010. ápr. 12. 13:37
 5/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:) sajnos nem túl biztatóakat írtatok:( lehet én vagyok a bolond,de szerintem semmi köze annak ahoz hogy mikor lett ültetve és azért nem lehet kivágni, hiszen ha túl közel van egy ekkora fa a kerítéshez akkor azért sztem lehet szólni.

Tudom vannak ennél sokkal rosszabb szomszédok is:( hallva a te esetedet,sajnálom:( tényleg nem lehet jó ezt hallani minden nap! Apu azt mondta benzint kéne önteni a fa alá attól biztosan kihalna,de nem gondolta komolyan és hozzátette ha lebuknánk sokkal rosszabb helyzet alakulhatna ki:( végre most vettünk egy (a gumifalúakon belül)nagynak mondható medencét(amit csak a hátsó kertben tudunk elhelyezni,ezért is probléma a két nagy fenyő), nem vagyunk olyan strandolós tipusok,csak apu tud úszni a családban:D így túl sűrűn nem szoktunk menni.

Nagyon elszomorító hogy árnyékban kell majd fürdenünk benne:(

Átlagos nagyságú telkünk van,a szomszédnak pedig 5* akkora mivel megvette a mellette lakó hosszú kertjének a 2/3át + az ő telke eleve 2*akkora mint a miénk mivel hosszú kertje van,akkora mint a miénk.

nem értem miért nem máshova ültette azt a 2 fát ha ekkora bazinagy kertet vett magának! Másnak "kicsi" van és még azt sem használhatja úgy ahogy szeretné!!!Miatta!

Mégegyszer kérek mindenkit hogy segítsen megoldást találni!:(

Minden választ köszönök és várom a továbbiakat is!

2010. ápr. 12. 14:29
 6/21 anonim ***** válasza:
Az éj leple alatt kivágod, és eltünteted. Majd a kérdésére azt mondod, te is csodálkoztál, hogy egyszercsak eltűnt, de azt hitted, ők voltak. Majd lehet, hogy feljelent, de bizonyítani nyilván nem tudják, hogy te voltál. Hacsak nem hagysz hülye nyomokat. Tehát például ne a kerítésed felől menj át, hanem az utcáról. Meg ilyenek. Ha meg kiderül, akkor esetleg rákened a kiskorú gyermekedre :). Na jó, talán mégsem.
2010. ápr. 12. 18:21
 7/21 A kérdező kommentje:

ez jó:D csak az a baj hogy a szomszédom aki mellesleg az ő szomszédja is,ott dolgozik nála...füvet nyír,medencét tisztít meg ilyenek. Egyébként meg most hogy jön a jó idő van hogy hétvégére lejönnek,nemtudom lehet van kamerájuk isXD

Nincs bajom a pestiekkel,mert ott is vannak rendesek:) de ezek inkább azok a beképzelt,úri pestiek...lejönnek falura és azt hiszik övék a világ!

De mindegy tényleg nem is ez érdekel engem,csak a fa:D de az nagyon:D jópár napja ezen töröm a fejem:O de nem jutok előrébb:(

Az hülyeség hogy ha azt kérdezném meg hogy kb. 2-2és fél méter magasan elnyisszantaná-e??:D az még nem olyan magas,márminthogy talán annyira sok napfényt nem fog fel..meghát kipusztulni sem pusztulna ki mert alul a gyökere él tovább,így legalább neki sem kellene kivágnia az egész fát.

Gondolom azért hagyta így megnőni hogy ne lehessen átlátni,mertt amúgy ott csak egy drótkerítés van! De ki akar átnézni?? mert én nem vagyok rászorulva:) azon is gondolkoztam hogy teszek oda nádkerítést és hátha akkor kivágná,de nem tudom milyen árban mozog métere:O meg hogy hány évig bírja? nem rohad el hamar?

2010. ápr. 12. 18:40
 8/21 anonim ***** válasza:
A nád nem rohad el, a tetőkön elég sokáig bírja! Most láttam 1.8m magas kb 1000ft métere. Asszem...
2010. ápr. 12. 19:34
 9/21 A kérdező kommentje:
uh az nagyon drága:( minimum 10m kéne,az pedig akkor 10000ft:( akkor nem tudom mit kellene odatenni:( azt hittem olcsóbb:)azért köszike
2010. ápr. 12. 19:40
 10/21 anonim ***** válasza:

Hát pedig én is apukád verzióját pártolom (második voltam...).

Éjjel szépen 1-1 kanna benzin, vagy más vegyszer. Ennyi.

2010. ápr. 12. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!