Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ültethetek ilyesmit erkélyre?

Ültethetek ilyesmit erkélyre?

Figyelt kérdés

Szeretném az erkélyt kiszépíteni, de nagyon nehéz, mert mert szinte minden virágom kiég, vagy valami megtámadja.Alig van növény, ami nálunk megmarad.Valami strapabíró, viszont dekoratív növényke kellene, amihez nem kell nagy szakértelem.Most volt egy piaci törpeszegfű palántám, de az is kiszáradt, pedig öntöztem, annak ellenére, hogy állítólag erkélyen ki kéne bírnia legalább egy nyarat.

De a fő kérdés, hogy most kitaláltam , az erkélyen lévő nagy, lapos kerámiacserépbe vetettem búzát! Gondoltam, az talán csak kikel és meg is marad, legalább lesz mit legelnie a macskának.Igen ám, de a búza magában nem valami látványos, így utólag eszembe jutott, hogy vetnék közé búzavirág magot és szarkalábat meg pipacsot, ha lehetséges, azok a mezőn is kibírnak mindent.Hátha megmarad az erkélyen is.Mit gondoltok, ez beválna? Erkélyre, nagy edénybe menni fog ez így együtt?A búzafű, a búzavirág, meg esetleg közé még valami?Vagy egyéb növényeket tudnátok ajánlani, amik egy hanyagabb gazda és nem túl szerencsés fekvésű erkély viszontagságait is túlélik??(Délelőtt odatűz a nap, de délután semmi...)

2016. jún. 10. 19:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát, ezek a gyomok nem túl igénytelenek, sok talaj kell nekik, hogy szépek legyenek.

Muskátlival próbálkozz például, az elég strapabíró.

A szegfű vagy túl kicsi edényben volt nálad, azért száradt ki, vagy túl nagyba raktad, és agyonöntözted, ez a két eset gyakori.

2016. jún. 10. 20:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Kukacviraág vagy porcsinrózssa. A kedvencem
2016. jún. 11. 14:55
 3/3 anonim ***** válasza:

a búzavirág elég nagy helyet foglal 50x50cm es bokorrá nől kb,

a szarkaláb meg magasra nálunk van ami már 150cm fölött jár

körömvirág lehet bírná az kikelet nekünk a betonjárda mellett is és víz nélkül is szépen virágzott

2016. jún. 11. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!